TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL-sopimuksen allekirjoittanut Kossila: "Ei tarvinnut kauan miettiä"

NHL / Haastattelu
Kalle Kossila vaihtaa Minnesotan Kaliforniaan.
Kuva © Getty Images
Aiemmin tällä viikolla Anaheim Ducksin kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen allekirjoittanut Kalle Kossila odottaa tulevia haasteita innolla.

Neljä vuotta St. Cloud Staten yliopistossa Minnesotassa pelannut Kalle Kossila viettää seuraavat kaksi kautta Anaheim Ducksin organisaatiossa. Jatkoaika tavoitti miehen matkalla San Diegoon, jossa 22-vuotias sentteri pelaa kevätkauden.

Tunnelmat NHL-sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ovat luonnollisestikin korkealla.

− Hienot fiilikset totta kai. Pienestä pitäen on ollut tavoitteena pelata NHL:ssä, ja se on nyt askeleen lähempänä. Paljon töitä on toki vielä edessä, Kossila sanoo.

Huhupuheiden mukaan Kossilan perässä oli toistakymmentä NHL-seuraa, joten valinnanvaraa oli. Ducks oli kuitenkin lopulta helppo valinta.

− Useiden joukkueiden kanssa oli puhetta kauden mittaan, mutta kun kautemme päättyi ja Anaheimilta tuli hyvä tarjous, niin ei sitä kauan tarvinnut miettiä, että tämä on paras paikka minulle. Loppujen lopuksi päätös oli siis helppo tehdä, sillä Anaheim oli jo ennen kauden päättymistä suosikkini.

Entä auttoiko Kalifornian miellyttävähkö ilmasto päätökseen?

− Ei. Täysin urheilullisin perustein mentiin. Vaikka juuri tänne San Diegoon saavuin eikä täällä yhtään hullummalta näytä, Kossila naurahtaa.

Loppukevät farmisarjassa

Samaan aikaan NHL-sopimuksen allekirjoittamisen kanssa Kossila kirjoitti puumerkkinsä myös loppukevään mittaiseen amateur try-out-sopimukseen Ducksin AHL-farmijoukkue San Diego Gullsin kanssa. Ensimaistiaiset ammattilaiskiekosta ovat siis luvassa jo piakkoin. Millaisilla tunnelmilla Kossila Kaliforniaan matkaa?

− Innolla! On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon taso kovenee ja kuinka erilainen pelityyli on. Tästä saa jo arvokasta kokemusta seuraavaan kauteen, mikä tulee helpottamaan valmistautumista siihen.

Kansainvälistä bisnestä pääaineenaan opiskellut Kossila valmistuu tämän kevään aikana. Opiskeluja on jäljellä vielä viisi viikkoa. Yliopistoreitti saakin Bluesin junioreista maailmalle lähteneeltä Kossilalta varauksettomat suositukset muillekin asiaa pohtiville.

− Elämäni neljä parasta vuotta: kokemuksia, kavereita, tutkinto, kielitaito, itsenäistymistä ja ihmisenä kasvamista. Sekä tietysti pelaajanakin kehittymistä.

− Edelleenkin suosittelen kaikille suomalaisille!

» Lähetä palautetta toimitukselle