Nestori Lähde: "Aika lähelle toisaalta päästiin, mutta pisteestä jäätiin kuitenkin aika kauas"

LIIGA / Haastattelu
Hyökkäyspelaamiseen vaaditaan Lähteen mukaan lisää terävyyttä.
Kuva © Timo Savela
Jukurit kärsi Ässille tiukan 3-1-tappion torstai-illan kamppailussa. Jukurihyökkääjä Nestori Lähde harmitteli erityisesti joukkueen toisen erän pelaamista. Hyökkääjällä riitti kuitenkin vielä uskoa tuleviin peleihin.

Jukurit piti ottelun avauserässä painopisteen vahvasti porilaispäädyssä, mutta ei onnistunut siirtämään hallintaa valotaululle. Toisessa erässä Ässät heräsi ja karkasi Jarno Kärjen sekä Matti Kuparisen osumilla kahden maalin karkumatkalle. 

Mikkeliläisryhmä onnistui kuitenkin vielä päätöserässä kampeamaan itsensä maalin päähän, mutta ei sen lähemmäs se ei päässyt. 

− Saatiin hyvä startti peliin, mutta toinen erä oli sitten surkea. Siinä kun antaa pari eteen ja pelataan kauden tärkeimpiä matseja, niin siinä on aikamoinen työmaa tulla tasoihin, Nestori Lähde totesi.

− Aika lähelle toisaalta päästiin, mutta pisteestä jäätiin kuitenkin aika kauas.

Mikkeliläisryhmä on hävinnyt yhdeksän vuodenvaihteen jälkeisistä 12 ottelusta ja pudonnut vahvan syksyn jälkeen sijalle 11. Lähteen mukaan isoin tekijä tiukkojen pelin kääntymiseen vastustajalle on joukkueen hyökkäystehoissa.

− Tässä on joka jengillä nyt kovat panokset ja tosi vähämaalisia pelejä. Tosiasia on, että maalin tappiosta on pitkä matka voittoon. Meidän oma hyökkäyspeli on ollut tukkoista ja enemmän pitäisi saada aikaiseksi, se on selvä homma.

− Jokainen piste on kullanarvoinen loppukaudesta. Me pelataan kuitenkin hyvin ja kun saadaan vielä tulosta aikaiseksi, niin uskon että me ollaan vahvoilla.

Tiukat tappiot eivät ole kuitenkaan Lähteen mukaan vaikuttaneet joukkueen suorituksiin. Hän näkee tappioiden vaikutuksen jopa hieman käänteisenä.

− Kyllä me virkeänä pysytään. Ajatellaan, että ollaan pelattu itsemme näin hyvään tilanteeseen, että taistellaan pudotuspelipaikasta. Ei meillä sen suhteen mitään ongelmaa ole.

− Totta kai tappiot harmittavat, mutta näkisin sen enemmän niin, että meillä on lauantaina uusi mahdollisuus.

Lauantaina Jukurit matkustaa KalPan vieraaksi. KalPa on tällä kaudella sopinut Jukureille vastustajana, sillä neljästä kohtaamisesta joukkue on vienyt nimiinsä kolme.

− Tiedetään mihin mennään, siellä on Liigan ehdotonta eliittiä vastassa ja iso kaukalo. Meillä on ison kaukalon peliin omat jippomme, joilla me pyritään haastamaan. Pisteitähän tässä kaikki tarvitsevat.

» Lähetä palautetta toimitukselle