Neljän tehopisteen Koivisto: "Aamulla saattaa vähän jomotella"

LIIGA / Haastattelu
Juha Koivisto oli lauantaipelin näkyvin hahmo.
Juha Koiviston Liiga-uran 295. ottelu oli varmasti yksi värikkäimmistä tapahtumista. SaiPaa ja HPK:ta edustanut hyökkääjä oli mukana lähes kaikessa.

Kolme maalia, yksi syöttöpiste ja ennenaikainen poistuminen pukusuojaan. Sellainen oli HPK:n työmiehen lauantai. Juha Koivisto oli mukana ratkaisemassa Ässille tärkeää lauantaiottelua. HPK pelasi miehekästä jääkiekkoa, vaikka mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat käytännössä menneet.

− Onhan meillä vielä pienen pieni valo tunnelin päässä, jos voitamme kaikki loput pelit ja päävastustajat pelaavat todella sopivasti ristiin, mietti Koivisto.

Käytännössä lähikierroksilla teoreettinen aika valuu tiimalasista.

Edellistä neljän pisteen iltaansa Kerhon laitahyökkääjä ei muistanut, siitä on sen verran aikaa. Liigassa sellaista ei olla nähty, ja sitä Koivisto on pelannut syksystä 2010 alkaen.

Hämeenlinnalaisjoukkuetta ovat koetelleet sekä loukkaantumiset että pelaajamyynnit. Tämä ei ole voinut olla vaikuttamatta sitkeäänkään taisteluun.

− Tosi kapealla materiaalilla menemme, mutta toisaalta nuoret pojat ovat tulleet hienosti mukaan Liiga-peleihin.

− Esimerkiksi samassa ketjussa kanssani pelaava Waltteri Hopponen näkee koko kentän hienosti. Otto Paajasen kanssa olemmekin pelanneet lähes koko Kerho-urani ajan, arvioi Koivisto.

Koivisto ei pelannut ihan koko peliä loppuun asti. Kolmannessa erässä hän sai kolhun kiekosta ja joutui hoidattamaan vaivaansa pelin loppuajan pukusuojan uumenissa.

− Ilmeisesti ei käynyt kovin pahasti, mutta on sellainen tunne, että aamulla jomottaa jonkun verran, harmitteli Koivisto.

− Olisi kuitenkin hyvä, että pääsisin pelaamaan kauden loppuun normaalisti. Ja valmistelemaan uutta kautta.

Ässät-pelin ratkaisuhetken Koivisto analysoi selvin sanoin.

− Kotijoukkueen selkäranka ainakin taipui, jos ei katkennut sen viiden minuutin ylivoiman aikana. Olin itse kentällä sillä hetkellä, joten se tilanne täytyy katsoa videolta, naurahti HPK-hyökkääjä.

− Tämä oli huomattavasti miellyttävämpi visiitti tänne uusittuun halliin verrattuna lokakuun otteluun. Näitä lisää, toivotteli Koivisto.

Hämeenlinnalaisjoukkue matkaa Porista kohti ensi viikon otteluja selkä suorana ja taistelutahto korkealla.

− Ei mistään pelistä kelpaa muu kuin kolme pistettä. Toki tässä tilanteessa peleihin joudutaan latautumaan eri tavalla kuin joskus.

» Lähetä palautetta toimitukselle