Neljän pisteen Salomäki: ”Vastustajaan ei kaaduta”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaksi maalia Tanskaa vastaan tehnyt ja toiset kaksi syöttänyt Miikka Salomäki oli rauhallisin mielin 10-1-murskavoiton jälkeen.

Miikka Salomäki vastasi Suomen avausmaalista keskiviikon ottelussa USA:ta vastaan. Päättäväinen yksilösuoritus sai jatkoa myös perjantaina, kun Tanska-ottelu kartutti pistetiliä 2+2-tehoilla.

– En tiedä kyllä syytä. Pari peliä mennyt hyvin, on nyt pisteitä sattunut tulemaan, Salomäki naureskeli tuoreeltaan Tanskan kaaduttua.

– Totta kai onnistumiset tuo aina itseluottamusta, se on ihan selvä juttu.

Yhdeksän maalin voitossa ottelu alkoi olla taputeltu nopeasti, mutta Suomen pelistä löytyy silti epäkohtia, jotka ainakin huippumaat hyödyntävät armotta.

– Ainakin huolellisuutta vaaditaan lisää.


Miikka Salomäki rokotti Tanskaa neljän pisteen tehokkuudella.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Tavanomaisesta poiketen Salomäen pelipaikka on MM-kisoissa löytynyt keskushyökkääjän tontilta. Laidoilla ovat hyökänneet Kärpistä jo ennestään tuttu Joonas Donskoi ja Ässien Joel Armia.

– Sentterinä pelaaminen on tuntunut hyvältä. Tykkään pelata siinä, saa paljon kiekkoja.

Suomen toinen voitto nosti Pikkuleijonat tasapisteisiin Tšekin kanssa. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä joukkueet kohtaavat toisensa. Voittajan pelit jatkuvat puolivälierissä joko Sveitsiä tai Slovakiaa vastaan, häviäjän vastustajaksi luistelee Ruotsi tai Venäjä.

– On kyllä huomenna tosi tärkeä peli. Kakkoseksi pääseminen olisi tässä lohkossa todella tärkeää. Ainahan sitä haluaisi päästä kakkossijalle ja saada vastaan se niin sanotusti heikompi joukkue. Ei siellä helppoja joukkueita ole tarjollakaan, mutta uskoisin että voitetaan kyllä mikä tahansa joukkue sieltä toisesta lohkosta.

Pikkuleijonien toipumisaika jää tällä kertaa vähiin, sillä Tšekki-ottelu käynnistyy vain alle 18 tuntia sen jälkeen, kun päätössummeri sinetöi voiton Tanskasta. Jalkojen pitäisi silti Salomäen mukaan liikkua vaivatta.

– En todellakaan usko että kukaan on huomenna väsynyt. Kyllä tässä on ihan tarpeeksi aikaa ja sitä varten hommia tehdään, että jaksetaan pelata peräkkäisinä päivinä.

Asettui neljännesfinaalissa vastaan sitten lohkokakkonen tai -kolmonen, riittää Salomäellä uskoa omiensa vaarallisuuteen.

– Eivät ne meidän tavoitteet ainakaan siihen vastustajaan kaadu.

» Lähetä palautetta toimitukselle