Neljä osumaa syöttänyt Asplund: "Uran hauskin peli edessä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Asplundin syötöt olivat slovakialaisten turmana.
Ruotsin ykkösnimeksi puolivälieräottelussa nousi tällä kertaa Rasmus Asplund. Hieman odotuksia vaisumman alkulohkon pelannut hyökkääjä oli näin kunnolla esillä.

Rasmus Asplund syötti Ruotsin ensimmäisen, neljännen, viidennen ja kahdeksannen osuman. Pääosin kakkoskentässä pelaava hyökkääjä nousee ylivoimalla neljän hyökkääjän erikoiskenttään.

− Oli hienoa saada onnistumisia.

Ruotsi oli alkuvaiheissa menossa kohti selvää voittoa, mutta toisessa erässä peli sai käänteen ja Slovakia teki kolme maalia peräkkäin.

− He tekivät siinä viimeisen iskun noustakseen mukaan taisteluun. Teimme kuitenkin hyvää työtä tuhotaksemme heidän nousunsa, Asplund kommentoi.

Ruotsin kuudes maali syntyi vain 43 sekuntia Slovakian kolmannen kavennuksen jälkeen.

− Se oli tärkeä maali. Siinä oli kuitenkin melko paljon aikaa jäljellä, joten saimme energiatasot taas ylös.

Ruotsi kohtaa puolivälierässään isäntämaa Kanadan.

− Siitä tulee iso ottelu. Kanadan kohtaaminen välierässä on sellainen testi, jota me tarvitsemme tähän turnaukseen. Siitä voi tulla hauskin peli, jonka pelaamme koko uralla, Asplund näkee.

Yksi Ruotsin vahvimmista aseista turnauksessa on ollut erikoistilannepelaaminen. Asplund on joukkueen ykkösylivoimassa.

− Erkoistilannepelimme on iskussa. Meillä on siihen loistavia pelaajia kuten [Alexander] Nylander ja Joel [Eriksson Ek]. Se sujuu juuri sillä tavalla kuin haluamme.

Muuten Nylanderin ja Asplundin yhteinen peliaika jää vähäiseksi. Tulevaisuudessa minuutteja voi olla edessä enemmän, sillä molemmat pelaajat ovat Buffalo Sabresin varauksia viime kesältä.

− On hauskaa pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa. Toivottavasti teemme niin myös Buffalossa lähitulevaisuudessa, Asplund toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle