Neljä maalia avausottelussaan tehnyt suomalaislupaus: "Tavoitteet ovat korkealla"

Muut Sarjat / Haastattelu
Vielä viime kaudella Ahti Oksanen luuti puolustajan tontilla.
Kuva © Boston University/Daily Free Press
Puolustajasta hyökkääjäksi vaihtanut Ahti Oksanen takoi kauden avausotteluunsa neljä maalia. Hän pelaa Bostonin yliopistossa huippulupaus Jack Eichelin laitahyökkääjänä.

Kolmannen kautensa Yhdysvaltain yliopistosarjassa Boston Universityn joukkueessa aloittava Ahti Oksanen vaihtoi uuden kauden kunniaksi pelipaikkaansa. Päävalmentaja David Quinn siirsi joukkueensa viime kauden tehokkaimman puolustajan laitahyökkääjäksi.

Suomessa juniorina paljon hyökkääjänä pelannut Oksanen istutettiin suoraan ykkösketjuun superlupaus Jack Eichelin rinnalle. Kasvaneen vastuun mukana tulee luonnollisesti myös tavoitteita.

− Henkilökohtaiset tavoitteeni ovat aika korkealla. Alkuun pitää tietenkin päästä sisälle hyökkääjänä pelaamiseen, mutta sen jälkeen tulosten suhteen on aika isot odotukset.

− Etenkin pisteiden ja maalien suhteen odotan paljon, harvoin pääsee pelaamaan Eichelin kaltaisen pelaajan kanssa, ja ihan syystäkin meiltä odotetaan paljon. Etenkin nyt tämän ensimmäisen harjoituspelin jälkeen.

Niin, kauden avannut harjoituspeli lauantaina meni tehoduo Oksanen-Eichelilta ihan mukavasti. Oksanen latoi Eichelin syötöistä peräti neljä täysosumaa.

Luistelu, peliäly ja kädet ovat ihan ennennäkemättömiä.

− Tiesin kyllä, että tulosta tulisi, mutta ei kukaan varmaankaan odota tekevänsä neljää maalia kauden ensimmäiseen otteluun. Treenit ovat menneet hyvin ja valmentaja on ollut tyytyväinen meidän kenttäämme, mutta ei tällaista osannut odottaa.

17-vuotias Eichel on toinen ensi kesänä varattavissa olevan ikäluokan kohutuimmista lupauksista yhdessä kanadalaisen ikätoverinsa Connor McDavidin kanssa. Oksasen mielipide näiden kahden välisestä paremmuusjärjestyksestä on selkeä.

− Kyllä sen huomaa, että Eichelista odotetaan USA:n kiekkoilun uutta kasvoa. Ihmettelen, jos häntä ei valita ensimmäisenä ensi vuoden draftissa. Jo 17-vuotiaana hän on parempi kuin yksikään pelaaja, jonka olen nähnyt pelaavan.

− Luistelu, peliäly ja kädet ovat ihan ennennäkemättömiä. Kaiken lisäksi kaveri on hallilla melkein joka aamu tekemässä extratreenejä.

Millaista sitten on pelata tulevan supertähden kanssa?

− Onhan se mukavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle