Nättinen taisteluvoiton jälkeen: "Pitäisi vain katsoa sinne taululle ja tajuta, että johdossa ollaan"

LIIGA / Haastattelu
Nättinen upotti HPK:n verkkoon viikon toisen osumansa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Mikkelin Jukurit kaatoi kotikaukalossaan HPK:n 3-1-numeroin, vaikka olikin varsinkin toisessa erässä vastaanottavana osapuolena. Jukureiden kolmannen osuman viimeistellyt Topi Nättinen myönsi, että parantamisen varaa voitosta huolimatta jäi.

Jukurit nappasi kuluvalta viikolta täyden pistepotin, kun se kaatoi sekä Ässät että HPK:n. Voitot nostivat mikkeliläisryhmän ainakin hetkeksi takaisin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

HPK-kamppailu oli Jukureilta hyvin vaihtelevaa peliä. Vahvan alun jälkeen peli kääntyi vieraille, mutta viikinkilauma taisteli kuitenkin loppuun saakka napaten täydet pisteet.

− Kuusi pistettä tältä viikolta on tosi kova suoritus. Porissa pelattiin hyvin ja tänäänkin pelattiin hyvin 48 sekuntia, jonka jälkeen taisteltiin, summasi Jukureiden Topi Nättinen kuluvan viikon.

− Onneksi nyt saatiin pisteet, eihän tuo kaunista ja hyvää ollut. Varmasti jos tiistaina näin jatketaan, niin ei voittoa tule, mutta onneksi nyt voitettiin, totesi hyökkääjä lauantain kamppailusta.

Pikamaalit toivat hyvän olon tunteen

Mikkeliläisryhmä tuli otteluun ryminällä ja iski vajaassa minuutissa kiekon kolmesti Emil Larmin selän taakse. Nättisen mukaan alun merkitystä oli teroitettu.

− Ainahan me ollaan painotettu alkua. Nyt ollaan pelattu kotona hiukan huonommin nuo alut, eikä ole saatu sitä avausmaalia, niin tuskin kukaan kuitenkaan tuollaista 3-0:aa odotti.

− Nyt ollaan niin lähellä sitä pudotuspelipaikkaa, että sitäkin kautta jokaiselle varmasti tulee sitä latausta.

Toisessa erässä peli kääntyi kuitenkin täysin päälaelleen ja HPK vei peliä mielin määrin. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut iskemään kuin yhden maalin loistavan ottelun pelanneen Sami Rajaniemen taakse.

− Siinä kun noin nopeasti syntyy ne maalit, niin tulee hyvän olon tunne, vaikka vielä 55 minuuttia on peliä jäljellä. Erätaukokin ehkä vähän rentouttaa mieltä ja ei ole ihan tapissa oma pelaaminen. Kaveri taas oli odotetusti hyvä ja iski kaiken peliin, minkä vuoksi peli ehkä kääntyi. Onneksi kuitenkin kestettiin, Nättinen totesi.

− Tiedettiin, että HPK:lla on hyvä päätypeli ja annettiin niiden pyöriä kulmissa. Ei siinä ehkä ihan hirveästi niitä huippupaikkoja tullut, vaikka se kentällä siltä tuntuukin, että ollaan ihan kusessa. Kyllä sieltä silti pitäisi joskus toiseenkin päätyyn päästä.

Päätöserässä Jukurit löysi kuitenkin peliinsä jälleen uuden ilmeen ja pelasi jämäkästi johtoasemassa. Nättinen totesi, että ottelun tilanteella oli myös vaikutusta pelaamiseen.

− Kolmannessa erässä kun tiedetään, että ei tarvitse kuin tämä kaksikymppinen enää hoitaa, niin siinä on ehkä helpompi hyökätä. Oltiin myös koko ajan johdossa, niin sekin antoi uskoa pelaamiseen. Monesti, kun sinulla on vain se fiilis pelin tilanteesta, niin se luo sinulle mielikuvan pelistä. Pitäisi vain katsoa sinne taululle ja tajuta, että johdossa ollaan.

− Johdossa pelaaminen on aina helpompaa, mutta siinä on aina omat vaaransakin, kuten tänään nähtiin. Lopussahan se menee siihen, että kaveri painaa ja itse voit vain purkaa. Siinä me ollaan tällä kaudella oltu hyviä.

Pudotuspelipaikan metsästys jatkuu

Nättinen katkaisi 12 ottelun maalittoman sekä pisteettömän putkensa Ässiä vastaan tekemällään maalilla. Hyökkääjän maalivire jatkui myös HPK:ta vastaan, kun hän iski 3-0-osuman avauserässä. Hyökkääjällä olikin koko ajan vahva luotto tekemiseensä, vaikka pisteitä ei syntynytkään.

− Siinä oli aika pitkä pisteetön putki. Pelasin kuitenkin mielestäni ihan hyvin, että ei siitä jäänyt kiinni. Muutamia pelejä siellä meni huonommin, mutta tiesin että kun tulee paikkoja, niin kyllä se joskus uppoaa ja tulee se ketsuppipullo-ilmiö. Toivotaan, että se jatkuisi ensi viikkoon.

Jukurit jatkaa ensi viikolla pudotuspelitaistoaan kohtaamalla tiistaina Tapparan vieraissa ja lauantaina kotikaukalossaan KooKoon. Pisteitä joukkue metsästää, mutta Nättisen mukaan se ei ole ainut joukkueen tavoittelema asia.

− Ollaan Tapparaakin vastaan pelattu hyvin, mutta kyllä ne päävastustajat ovat samoista sijoista pelaavat joukkueet. Lähdetään nyt ensin Tampereelle ja yritetään sieltä saada mahdollisimman paljon mukaan pisteitä. Vaikka ei loppukaudesta kaikkia pelejä voitettaisikaan, niin yritetään kuitenkin pitää pelin taso hyvänä, koska se tuo aina mahdollisuuden voittaa, Nättinen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle