Nättinen mestaruusmaalistaan: "Tuntui huikealta"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Nättinen viilettää JYPin ykkösketjussa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Pelin kuva oli pitkään odotetunlainen, JYP puolusti Växjön hönkää pois ja pyrki iskemään terävästi vastaan. JYP oli selvästi pelin päällä vain toisen erän viimeisen kymmenminuuttisen.

Yksi selvimmistä ottelun käännekohdista osui juuri tähän aikaikkunaan. Växjö ei onnistunut tekemään omalla kahden miehen ylivoimallaan maalia, minkä jälkeen JYP sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla.

Pyöritys ei tuottanut tulosta, mutta sitten tuli digitaalit aikaan 34.32 pysäyttänyt suora hyökkäys.

− Sovittua kuviotahan se oli pitkälti. (Robert) Rooba teki siniselle tilaa ja jos mahdollisuus on, niin sitten haastetaan, Joonas Nättinen kuvailee.

− Osuma oli varmasti yksi urani tärkeimmistä. Se tuntui huikealta.

Osuma lipsahti hieman helpon oloisesti Viktor Fasthin kainalosta. Tällä osumalla JYP sai kuitenkin lisää happea ja itseluottamusta, jotka kantoivat lopulta aina mestaruuteen asti.

Varsinkin viimeinen erä meni hurjaksi puolustustaisteluksi, mutta JYP selvitti kaikki tilanteet. Växjön pelaajista oli lopulla aistittavissa pientä turhautumista, mutta edes tämä ei tehnyt ottelusta likaista. Kaksi joukkuetta kamppailivat hyvällä intensiteellilä mestaruudesta.

− Pelissä oli paljon tempoa. Maitohappojakin tuli, mutta ei ylitsepääsemättömästi, Nättinen miettii.

2−0-voitto JYPille saattoi olla hieman pelin kuvan vastainen, mutta ansaittu. Växjön pelaajat tuhrivat itsekin lukuisia laadukkaita maalipaikkoja, mutta myös Jussi Olkinuora oli maalillaan loistava.

Voitto tuo runsaasti ammennettavia voimavaroja, minkä myös Nättinen allekirjoitti.

− Tämä tuo myös itseluottamusta kevättä kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle