Nättinen luottaa omiinsa: "Monta nimeä nousee esille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nättinen on yksi Suomen kärkihyökkääjiä.
Julius Nättinen lähtee Nuorten Leijonien matkassa Kanadaan puolustamaan maailmanmestaruutta. Keskushyökkääjä tietää mitä voittamiseen vaaditaan.

Barrie Coltsin Windsor Spitfiresiin vaihtanut Julius Nättinen on ollut OHL:ssä kovassa vedossa. Kaikki ei kuitenkaan loksatanut heti paikoilleen.

− Alku oli itselleni vaikea, koska tulin uuteen joukkueeseen. Vauhtiin päästyäni olen alkanut saada asioita eteenpäin. Pelillisesti on mennyt hyvin, vaikka pisteitä ei ole toivotulla tavalla tullutkaan, pohtii 22 otteluun tehot 5+16=21 nakuttanut keskushyökkääjä.

Nättinen aikoo jatkaa kärsivällistä työntekoa kohti Kanadan arvostettua nuorten turnausta Memorial Cupia.

− Olemme satsanneet joukkueeseemme paljon, sillä olemme turnauksen isäntäjoukkue. Meillä on todella taitava ja hyvin luisteleva jengi kasassa. 

Joka pelipaikalle löytyy laatua

Tapaninpäivänä alkavat MM-kisat ovat jo Nättisen mielessä kirkkaana.

− Tämän vuoden joukkueessa on samoja elementtejä kuin viime vuoden mestaruusjoukkueessa. Hyökkäyskalustomme on jälleen kerran laaja. Myös puolustuksessa on paljon taitoa.

Suomen maalivahtiosastoa on ennen kisoja veikkailtu ja analysoitu Suomen Akilleen kantapääksi. Veini Vehviläisen, Markus Ruusun ja Karolus Kaarlehdon työskentelyyn voi Nättisen mukaan kuitenkin luottaa.

− Eivät kisat todellakaan maalivahteihin kaadu. Meillä on hyviä jätkiä sille osastolle taas kerran, täräyttää Nättinen.

Nuorten kisoissa nähdään vuodesta toiseen paljon yksilötaitoa. Nättinen tietää mainita muutaman nimen vastustajamaiden joukkueista.

Eurooppalaislohkosta Kanadan temmellyskentälle

Erityisesti Kanadan tuore kapteeni tuntuu olevan yhden jos toisenkin kanssapelaajan huulilla.

− En ole pelannut häntä vastaan, mutta Dylan Strome on varmasti turnauksen parhaita pelaajia. Myös ruotsalainen Joel Eriksson-Ek on kova. Omasta joukkueesta haluan nostaa esiin Eeli Tolvasen.

Kisat pelataan Kanadassa, jossa käytetään pientä kaukaloa. Suomalaiskeskushyökkääjä ei usko, että askin koko aiheuttaa ongelmia. 

− Meillä on leiri täällä Kanadassa ja puolet joukkueesta pelaa pienessä kaukalossa työkseen. Varmasti kokenut valmennuksemmekin auttaa meitä, linjaa Nättinen.

Eurooppalaispainotteisessa alkulohkossa sopeutuminen astuu suureen rooliin. Se joukkue, joka oppii pienen kaukalon salat nopeiten, on vahvoilla jatkoa ajatellen.

− Uskon, että meidänkin joukkueesta nousee monia nimiä esille peliesitysten myötä. Lähdetään siitä, että kaikki jätetään jäälle, mitä löytyy, päättää Nättinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle