Nättinen isomman roolin perässä

MESTIS / Haastattelu
Nättinen solmi jatkon mustaoransseihin.
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoo julkaisi torstai-iltapäivänä joukkueen rungon kaudelle 2013-14. Kouvolalaisjoukkue julkaisi samalla peräti 20 pelaajan paketin, ja yksi näistä runkopelaajista on toisen kokonaisen kautensa mustaoransseissa aloittava Jussi Nättinen. Jatkoaika otti miehen haastatteluun heti tuoreeltaan sopimuksen julkistamisen jälkeen.

KooKoo julkaisi siis peräti kahdenkymmenen pelaajan sopimukset, ja yksi näistä oli juurikin toissa kaudella K-Laserin raunioista Kouvolaan muuttanut Jussi Nättinen. Viime kauden oli pilata kesällä tullut nivusvamma, joka johti leikkaukseen ja ”Joren” kausi pääsi vasta kunnolla alkamaan loka-marraskuussa.

Tälle kaudelle Nättinen linjaakin ensisijaiseksi tavoitteekseen saada ehjä kesä ja koko kausi.

– Halusin jatkaa täällä ja olen tykännyt olla täällä. Toivottavasti saan viime kesään verrattuna ehjän kesän alle. Tuttu paikka, tuttu ympäristö ja huippuorganisaatio kun on, niin mikäs siinä, Nättinen kehuu joukkuetta.

KooKoo oli Nättiselle koko ajan ykkösvaihtoehto, eikä mies edes tutkaillut muita mahdollisuuksia Mestiksestä.

– Ei ollut oikeastaan muita vaihtoehtojakaan, ainakaan Suomessa. Kyllä varsinkin kun KooKoossa jatkoin, niin en edes katsellut muita paikkoja Mestiksestä.

– Ulkomaille saattaa jossain vaiheessa olla kiinnostusta, mutta nyt halusin jatkaa täällä, 25-vuotias Nättinen jatkaa.

Nättisen tunnelmat menneestä kaudesta on positiiviset, vaikkei KooKoo finaaleissa pystynytkään kampeamaan Jukureita raiteiltaan. Lopulta kuitenkin talven vaikeiden vaiheiden jälkeen kausi päättyi suhteellisen iloisiin merkkeihin.

– Pikkusen jäi paska maku suuhun finaaleista, mutta muuten voi olla ihan tyytyväinen kauteen, varsinkin playoffeihin, yhteensä 16 pistettä runkosarjassa iskenyt Nättinen pyörittelee mennyttä kautta.

”Hyvältä tämä vaikuttaa”

Nyt puolitoista vuotta Kouvolassa viettäneenä Nättinen on kerinnyt nähdä melkoista vaihtuvuutta joukkueessa. Vain kaksi muuta pelaajaa on tällä hetkellä jäljellä siitä joukkueesta, johon Nättinen liittyi kauden 2011-12 loppupuoliskolla.

– Onhan joukkue aika paljon vaihtunut. (Niklas) Sirén ja (Mikko) Rämö taitavat olla ainoat pelaajat mukana siitä, kun tulin tänne. Tosi paljon on vaihtunut porukka, Nättinen muistelee.

Nyt julkaistusta rungosta tuttuja pelaajia Nättiselle löytyy tietenkin viime kaudesta jatkajat, mutta kyllä pari tuttua pelaajaa Kiekko-Laserin ajoilta liittyy mukaan joukkueeseen. Nättinen on enemmän kuin mielissään siitä, että joukkue on jo nyt näin hyvin kasassa.

– Tuttu runko on, kun aika moni jatkoi viime kaudesta. Uusista pelaajista tunnen Rajalan Villen ja Lehdon Nicon sieltä vähän aikasemmilta vuosilta, ja hyvillä mielin odotan kun jätkät tulevat tänne, eiköhän siitä tule hauska vuosi taas, ”Jore” iloitsee naurahtaen.

– Hyvältähän tämä nyt vaikuttaa, kun on näin paljon pelaajia jo tässä vaiheessa mukana, Nättinen jatkaa.

Vaihtuvuutta tulee myös Nättisen ympärille, kun viime kauden ketjukavereista Mikko Alikoski lähti haistelemaan tilannetta taas SM-Liigan puolelle tehden Kärppien kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Ketjun kolmannen lenkin Timo-Pekka Heikkisen sopimustilanteesta ei vielä tässä vaiheessa ole mitään tietoa.

Nättinen perääkin uusilta laitureiltaan kovaa duunia sekä tietysti myös taitoa.

– Tosiaan, ei vielä tiedä yhtään kenen kanssa sitä tulee pelaamaan ensi kaudella, mutta kyllähän siinä varsinkin Alikoski ja Heikkinen tekivät kovaa duunia viime kaudella, myöntää Nättinen ja jatkaa:

- Kyllä minä sellaiset laiturit haluan siihen vierelle, jotka olisivat kovia tekemään duunia. Totta kai pitää taitoakin olla mukana, eihän sitä pelkällä rouhimisella mihinkään pääse.

Kiekollinen rooli kiikarissa

Nättinen on ollut koko sen ajan, kun KooKoossa on kiekkoillut, ollut enemmän tai vähemmän puolustavassa roolissa. Hyvää puolustusvalmiutta seura varmasti odottaa nytkin, mutta tavoitteissa kummallakin, niin seuralla kun Nättisellä itsellään, on ottaa askel kiekollisempaan rooliin.

– Varmaan samantyylistä roolia seura odottaa. Mutta kun tuossa Jupen (päävalmentaja Juha Juujärvi) kanssa puhuttiin, niin onhan se aika ottaa askel eteenpäin. Jos pystyy kiekollista roolia nostamaan, pääsee myös itsekin eteenpäin. Ja sillä tavalla voi auttaa myös joukkuetta, Nättinen pohdiskelee.

Tulevalla kaudella Nättinen pyrkii lunastamaan itselleen isompaa roolia joukkueessa, jotta pääsisi enemmän kiekolliseen rooliin. Tietenkään puolustushommia unohtamatta, onhan se yksi Nättisen vahvuuksista.

– Kyllähän se tavoite on, että pystyisi ottamaan isomman roolin ja voisi keskittyä ensi kaudella enemmän myös siihen kiekolliseen rooliin. Viime kaudella mentiin vähän sellaisessa puolustavammassa roolissa, mutta ei sitä tietenkään voi unohtaa, omilla vahvuuksilla pitää pelata, Nättinen linjaa omat tavoitteensa.

– Kehitetään niitä asioita, jotka tuossa viime kaudella jäivät vähän pienemmälle huomiolle. Ja varsinkin kun nyt saisi ehjän kauden, niin se on se ensisijainen tavoite. Kiekollista peliä pitäisi kehittää ja sitä kautta saada isompi ruutu, Jyväskylässä syntynyt Nättinen jatkaa.

Tämän jälkeen Nättisen kesä jatkuu tietenkin harjoittelemalla, mutta sen ”Jore” tekee Jyväskylässä. Mies palaa Kouvolaan kun KooKoon yhteiset harjoitukset alkavat.

– Ei ole itse asiassa tarkkaa kuviota kesästä vielä, mutta kovasti treenataan tietysti. Nyt lähden ainakin vähäksi aikaa Jyväskylään, en tiedä vielä sitten missä vaiheessa tulen takaisin. Mutta eiköhän tässä kesällä treenata joukkueen kanssa, muuta en osaa vielä sanoa kesästä. Helvetin kovaa treenausta, Nättinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle