Näkymättömän työn raataja Piipponen: "Ei riitä, että veskari torjuu kiekot ja pakit puolustaa"

MESTIS / Haastattelu
Piipponen on ollut tyytyväinen kauteensa.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit otti lauantaina välieräsarjassa KeuPaa vastaan kolmannen kiinnityksensä. Mikkeliläisten alakerrassa korkeaa peruspelaamisen tasoa edusti jälleen Samuli Piipponen, joka on profiloitunut joukkueen näkymättömän työn raatajaksi.

Jukurit kaatoi lauantaina KeuPan toistamiseen vuorokauden sisällä yhden maalin erolla. Mikkeliläiset ovat yllättäen tuskailleet maalinteon kanssa, mutta ratkaisuhetkillä tarvittavat osumat ovat löytyneet.

− Huono alku meiltä, jäi jalat koppiin niin sanotusti. Sitten parannettiin hyvin, loppu nyt oli sitten taistelua, puolustaja Samuli Piipponen kertasi illan kamppailua.

Onnistumiset ovat välieräsarjassa karttaneet keuruulaiset kaukaa, sillä Jukureiden viisikko- ja puolustuspelaamisen taso on ollut korkealla illasta toiseen. KeuPan lähes kymmenen täyttä erää kestänyt maaliton putki katkesi lauantaina ajassa 39.58, kun Eetu Koivistoinen yllätti Jukurit-vahti Christian Heljangon nollakulmasta. Sen jälkeen tie maalintekoon pysyi kuitenkin visusti kiinni.

− Jämäkkä viisikkopuolustus, ei siinä sen enempää. Se ei riitä, että veskari torjuu kiekot ja pakit puolustaa, me tarvitaan siihen kaikkia viittä kenttäpelaajaa. Ollaan onnistuttu siinä tosi hyvin, varsinkin, jos vertaa Kiekko-Vantaa-sarjaan, mies kertasi joukkueen puolustuspelillisiä aseita.

Sarvipaitojen puolustuksessa Piipponen urakoi jälleen yli 20 minuutin ajan pelaten virheetöntä peruspeliä. Näkymätöntä työtä ei liiaksi palkita huomiolla, mutta Antti Pennasen Jukureissa peruspelaamisen laatu määrittää menestystä hyvin pitkälle.

Kuluva kausi on myös Piipposen ehjin vuosiin. Runkosarjassa mies luuti 47 ottelua, mikä itsessään on merkittävä parannus viime kauteen. Saamaansa vastuuseen Liigassakin esiintynyt Piipponen on vastannut erinomaisesti.

− Tuo onkin se iloisin asia mulle. Viimeiset viisi tai kuusi kautta menneet vähän niin ja näin.

− Vastuuta on saanut ihan hyvin, ja siihen olen ollut tyytyväinen. Joukkueena ollaan hyvin menestytty, ja itsellänikin kulkenut peli ihan ok, puolustaja kertoi tyytyväisenä.

23-vuotias puolustaja operoi mikkeliläisjoukkueen ykköspakkiparissa yhdessä 37-vuotiaan konkarin Marko Kauppisen kanssa. 14 vuoden ikäero ei näy jäällä, ja kaksikko täydentää toisiaan saumattomasti.

− Pitkään ollaan saatu olla kimpassa. Suunnitellaan omia juttuja, ja koetan sitten tietysti kuunnella konkarin neuvoja. Hyvä kemia meillä on.

Jukureiden ja KeuPan välinen välieräsarja on ensimmäistä kertaa katkaisupisteessä maanantaina Keuruulla, ja runkosarjavoittaja luottaa sapluunaansa.

− Samalla lailla tiivisti meidän pitää puolustaa. Kaverilla on vaarallisia hyökkääjiä, niihin pitää osata vastata oikealla tavalla. Sitten pitää parantaa tuota alkua, ei me tuolla tavalla voida lähteä liikkeelle, Piipponen ennakoi maanantain katkaisuottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle