Myös Elimäestä hioutumassa timantti - "Täällä viedään pelaajia tosissaan eteenpäin"

LIIGA / Haastattelu
Roope Elimäki ja Kimi Koivisto ovat ponnistaneet Peliitoista Pelicansiin isoon rooliin. (Arkistokuva)
Kuva © Kiia Aha
Iikka Kangasniemi, Miska Siikonen, Aleksi Rekonen, Kimi Koivisto. Ja viimeisimpänä Roope Elimäki. Kyseiset hyökkääjät ovat puhkeamassa kukkaan väkevää syksyä pelaavassa Pelicansissa. Lauantaina Elimäki nakkasi kaksi maalia lahtelaisten 4−3-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa.

− Tiedän, että minulla on hyvä veto. Pitää käyttää sitä (vetoa) ja tänään pääsin käyttämään. Ensimmäinen maali oli ihan täydellinen veto, terveellä itseluottamuksella varustettu Roope Elimäki pohti ottelun päätyttyä viitaten kapteeni Antti Erkinjuntin järjestämään huikeaan maaliin.

Hiljalleen yksi toisen jälkeen timanttiin hioutuvien Pelicans-hyökkääjien vire ei ole lahtelaisleirissä sattumaa. Elimäellä on varsin selkeät teesit siihen, miksi uusia nimiä ponnahtelee pussinokkien leiristä esille.

− Ollaan treenattu täällä tosin hyvin pari viime vuotta. Meillä on tosi hyvät valmentajat, hyvät systeemit. Täällä viedään pelaajia tosissaan eteenpäin. Ei se ole sattumaa, että tästä joukkueesta nousee.

Syksyn aikana Elimäki on käynyt myös Pelicansin naapuriseura Peliittojen puolella pelaamassa Mestistä kolmen ottelun verran.

− Parempi se on, että pelaa Mestiksessä kun ei pelaa ollenkaan. Se on tärkeää varsinkin nuorille pelaajille, että saa vastuuta, Peliitoissa kuluvan syksyn aikana maalin ja maalin johtaneen syötön saalistanut nuorukainen pohti.

ValKi-kasvatti oli Pelicansin 4−3-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa lähellä jopa kypärätemppua. Hyökkääjä oli karanneesta knallista huolimatta tyytyväinen joukkueensa kahteen pisteeseen.

− Sisätolppaan taisi kilahtaa. Mutta hyvä, että saatiin jatkoajalla voitto, Liigassa ennen eilistä JYP-ottelua ainoastaan kerran maalannut sentteri huomautti.

Pelicans juhlisti 20-vuotista taivaltaan siis maukkaalla 4−3-voitolla. Lahden illassa oli tunnetta mukana etenkin kovien taklausten myötä. Luonnollisesti tyytyväisen oloinen Elimäki nautti varsin kuumasta illasta.

− Oli tosi kiva pelata. Oli paljon yleisöä, hyvät fanit ja hyvä fiilis. Tuli vähän kyseenalaisia taklauksia, mutta tuollaisessa pelissä on kiva olla mukana, kun on tunteet mukana, tällä viikolla kaikki kauden kolme täysosumaa iskenyt Elimäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle