Myöhäisestä sopimuksesta vahvaan alkukauteen

LIIGA / Haastattelu
Antti Kerälä taisteli kakkosketjun keskellä.
Kuva © Timo Savela
Yksi Ässien alkukauden vahvoista suorittajista on ollut viime kaudelta tuttuun seuraan palannut Antti Kerälä.

Kesällä 2014 KalPasta HPK:n kautta Ässiin siirtynyt Antti Kerälä ei päässyt aloittamaan harjoitteluaan parhaassa mahdollisessa vireessä. Vajaalla kaudella hän kuitenkin löysi paikkansa porilaisjoukkueen vakiokokoonpanosta. Tehojakin syntyi viime vuosiin nähden kelvollisesti.

Kevään 2015 jälkeen Kerälä joutui jääkiekkoilijalle hieman kiusalliseen tilanteeseen.

− Ainahan sopimukseton tilanne vähän haittaa, vaikka uskoin vahvasti pääseväni johonkin pelaamaan, kertoi Kerälä.

28-vuotias hyökkääjä pääsi kuitenkin harjoittelemaan, ja vielä ilman kuntoutusjaksoja.

− Nyt on ollut kaikessa tekemisessä aivan eri fiilis. Treenasin kesällä Hämeenlinnassa, ja ennen sopimuksen syntymistä olin jäällä Kerhon A-nuorten kanssa.

− Ässiin toivoinkin pääseväni, viihdyin täällä jo viime kaudella.

Vaikka Kerälä on lähtöisin Hattulasta, hän on huomannut Satakunnan paikallispelien merkityksen paikalliselle urheilulle.

− Viime kaudella sen erityislaatuisuuden huomasi kyllä.

Myös Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio arvioi tutun hyökkääjänsä otteita tyytyväisenä.

− Jääkiekkoa pelataan hyökkäys- tai puolustussuuntaan. Kerälä tuo mukanaan nimenomaan hyökkäyspään osaamista. Hänen avullaan meillä on toinenkin kunnon ylivoimakenttä kasassa, kiitteli ässäluotsi.

Kerälän pelipaikka on hieman vaihdellut. Pitkään hän pelasi kolmosketjussa Semir Ben-Amorin ja Pat Mullanen kanssa, mutta Lukko-pelissä paikka oli kakkosketjun keskellä. Laidoilla vipelsivät Masi Marjamäki ja Toni Kallela.

− Ketjut ovat vähän eläneet, oli tässä pelissä vielä hieman hakusessa se, missä kaverit menevät. Oli meillä kuitenkin maalipaikkoja.

− Lukko oli tuon verran parempi nimenomaan viimeistelyssä. Omassakin pelaamisessani paikka kärkiketjuissa asettaa vastuuseen myös tuloksenteossa. Maalin edessä he pelasivat vahvasti, tuumi Kerälä.

Uransa tavoitteet HPK:n kasvatti on asettanut tiukasti nykyhetkeen.

− Minulla ei ole mitään yhtä päätavoitetta urallani. Kovan työnteon kautta pyrin joka päivä parantamaan pelaamistani, jotta tietynlainen ailahtelevaisuus jäisi pois, kiteytti Kerälä.

» Lähetä palautetta toimitukselle