Mosesin tunteikas paluu Helsinkiin

KHL / Haastattelu
Pelityyli ja numero pysyivät vaikka logo rinnassa vaihtui.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pietarin SKA teki syyskauden lopulla suomalaisittain mielenkiintoisen hankinnan, kun Jokereissa KHL:n maalikuninkuuden voittanut Steve Moses liittyi joukkueeseen. Amerikan valloitusta ilman menestystä yrittänyt Moses kertoi paluupäätöksen Eurooppaan olleen helppo.

Edelliset kolme kautta Jokereissa viettänyt Steve Moses naulasi tavoitteekseen jo ennen viime kauden alkua, että Jokereista matka jatkuu kohti NHL:ää. Näin tapahtuikin ennätyksellisen 37 KHL-maalin siivittämänä.

- Se oli alusta asti minulle selvää, että haluan Pohjois-Amerikkaan. Kauden jälkeen monet seurat, muun muassa SKA, olivat minusta kiinnostuneita. Päädyin hylkäämään tarjoukset, koska halusin kokeilla taitojani NHL:ssä, mies kertoi.

Pelit Amerikassa eivät kuitenkaan ottaneet sujuakseen. Ensin mies putosi pois NHL-joukkue Nashville Predatorsin kokoonpanosta AHL:n puolelle ja lopulta peliaikaa ei tullut myöskään farmin puolella.

- Sitä ei koskaan tiedä etukäteen, että miten asiat siellä lähtevät kulkemaan. Minun osaltani se ei tällä kertaa toiminut, mies tuhahti yksiselitteisesti.

Paluupäätös Eurooppaan oli lopulta selkeä. Uudeksi kodiksi valikoitui Pietarin SKA, joka osti Mosesin pelaajaoikeudet Jokereilta syksyllä.

- Päätin jo lähtiessäni, että en halua päätyä pelaamaan AHL:ssä. Kun sinne lopulta päädyin, oli paluupäätös Eurooppaan helppo tehdä, mies kertoi.

Tämänkertainen epäonnistuminen mahdollisuuksien maassa ei kuitenkaan miestä katkeroittanut. Tavoitteet omaa uraa varten ovat miehen mukaan yhä ennallaan.

- Ei se mihinkään ole muuttunut, vaikka paikka ei auennutkaan tällä kertaa. Tämän kauden jälkeen omat tavoitteeni ovat ihan samat kuin ennenkin, mutta tällä hetkellä pitää vain ottaa päivä kerrallaan ja keskittyä kehittymään pelaajana. Oma keskittymiseni on täysin jo tulevissa pudotuspeleissä.

Tunteellinen hetki palata Helsinkiin

Illan ottelu oli Mosesille ensimmäinen, jossa hän pelaa Helsingissä vierasjoukkueen paidassa. Meneminen eri pukukoppiin oli miehen mukaan henkisesti iso asia.

- Totta kai tämä on tunteellinen hetki eikä se missään nimessä ole helppoa. On kuitenkin hienoa olla taas täällä. Pelasin Jokereissa kolmen kauden ajan ja se oli merkittävä aika urallani, Moses kertoi vakavana.

Mosesin paluu on selvästi laitettu merkille myös Helsingissä, sillä haastettelun aikana mies vastaanottaa lukuisia tervehdyksiä ja selkääntaputuksia jokeripelaajilta ja – vaikuttajilta. Joutuupa mies jopa Hjallis Harkimon lippalakkijäynän kohteeksi.

Mies pelasi jo aiemmin entistä seuraansa vastaan, tällöin tosin Pietarissa. Tunteellisuus ja haikeus loistivat poissaolollaan miehen tuulettaessa riehakkaasti voittomaaliksi jäänyttä osumaansa.

- Luonnollisesti jokaisen täytyy keskittyä tähän hetkeen ja tekemiseen omassa joukkueessaan. Pelitilanteessa on vieläpä niin latautunut, että täytyy vain yrittää olla miettimättä mitään tällaisia pelin ulkopuolisia asioita, mies tuumi tuuletuksestaan, joka suututti monia jokerikannattajia.

Kehuja organisaatiolle, risuja pelille

Elämä Pietarissa on lähtenyt Mosesin mukaan hyvin käyntiin, vaikka alkuvaikeuksia luonnollisesti onkin ollut. Hankaluuksia aiheuttavat monet arkipäiväiset asiat, kuten kieli, kulttuuri ja kaupungissa liikkuminen.

- Luonnollisestikin Pietari on suuri kaupunki, joten siellä on välillä todella vaikea päästä paikasta toiseen. Ainakin paljon hankalampi kuin täällä oli, mies naurahti viitaten Helsinkiin.

Liittyminen viime kaudella KHL:n mestaruuden voittaneeseen pietarilaisorganisaatioon on sujunut pääasiassa sujuvasti ja puitteet saavatkin Mosesilta varauksettomat kehut.

- Kaikki toimii loistavasti ja pelaajista huolehditaan hyvin. Puitteisiin on selvästi panostettu ja täällä on helppo olla ja pelata.

Kuten tämäniltainen peli Jokereita vastaan osoitti, ei pietarilaisryhmä ole kuitenkaan saanut parastaan irti. 3-1 tappio tarkoitti samalla sitä, että divisioonan voittotaistelussa helsinkiläiset veivät pidemmän korren.

- Jokerit pelasi tänään kärsivällisesti. He saivat todella hyvän alun otteluun, joka siivitti heidät voittoon. Emmekä me saaneet parastamme irti, joten en voi olla täysin tyytyväinen omaan suoritukseen, mies puisteli päätään.

Pudotuspelit alkavat SKA:n osalta vierasottelulla sunnuntaina. Vastustaja on tosin vielä epäselvä, eikä Moses tuhlaa aikaansa mahdollisen vastustajan pohtimiseen. Tärkeämpään hänestä olisi saada joukkueen vire käännettyä.

- Meidän olisi nyt tärkeää löytää oma paras vireemme pudotuspelejä varten, jotta pystymme voittamaan keväällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle