Mosesin arvio tulevasta vastustajasta Sveitsistä: "En tiedä heistä mitään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Moses on tehnyt MM-turnauksen neljässä pelaamassan ottelussa tehot 1+1.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat otti alkusarjan päätösottelussaan nahkean jatkoaikavoiton Slovakiasta. Steve Moses ei ole huolissaan turnauksen nihkeämmistä otteluista. Hän toivoo parhaiden pelien olevan vasta edessä.

Unelmakautta pelaava Steve Moses oli varsin rauhallinen Slovakia-ottelun jälkeen, eikä mitenkään erityisen innoissaan lohkovoitosta. Mosesilla oli pari mahdollisuutta ratkaista voitto joukkueelleen jo varsinaisella peliajalla, mutta ei onnistunut. Jenkkihyökkääjällä on takanaan KHL:n uusi maaliennätys, taskussa NHL-sopimus, ja nyt Moses on matkalla kohti MM-kisojen puolivälieriä Sveitsiä vastaan. Aika huikea kausi?

− Olen vain yrittänyt keskittyä päivittäiseen tekemiseen, menestys tulee sitten itsestään. Meillä oli mahtava kausi KHL:ssä, enkä unohda sitä, mutta nyt keskityn tähän ja yritän menestyä täällä, Moses kertoi.

Yhdysvallat ratkaisi alkusarjan viimeisen ottelun Jack Eichelin jatkoaikamaalilla. Slovakkien tunteet kuumenivat ottelun loppua kohden, ymmärrettävästi, sillä he pelasivat enää kunniasta.

− He ovat ulkona turnauksesta, ja olivat varmasti vähän turhautuneita. Täytyy antaa heille kunnia, he pelasivat kovan pelin. Se kertoo jotain joukkueesta. He saivat varmasti energiaa "kotiyleisöstään", Moses arveli diplomaattiseen sävyyn.

Yhdysvallat aloitti MM-turnauksen vakuuttavasti, mutta Venäjä-voiton jälkeen otteet ovat olleet vaisumpia. Syyksi voi arpoa pidempiä illanviettoja, vaimoja, tyttöystäviä, liian aurinkoista säätä tai muuten vain vaikeaa latautumista.

− Meillä on hyviä nuoria pelaajia, en ole yllättynyt menestyksestä.

− Pehmeämpiä otteluita tulee näissä turnauksissa. Olimme vain muutaman pelin yhdessä ennen turnausta. Toivottavasti parhaat pelimme ovat vielä edessä, Moses toivoi.

Yhdysvallat kohtaa Ostravan toisessa puolivälierässä Glen Hanlonin valmentaman Sveitsin.

- Ai pelaammeko Sveitsiä vastaan? En tiedä heistä mitään. Katsotaan sitä huomenna, ja ollaan sitten valmiita, Moses päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle