Mosesin agentti: "Kiinnostuneita on paljon"

KHL / Haastattelu
Tällä kaudella kohti KHL-maaleja, missä ensi kaudella?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jatkoaika tavoitti Steve Mosesin sekä lukuisten muiden kiekkotähtien agentin Markus Lehdon Chicagosta. Lehdon mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö Mosesille aukeaisi mahdollisuus NHL-uraan. Kysymys on vain siitä, milloin ja mihin.

KHL:n runkosarjakin on vielä pahasti kesken, mutta keskustelu sarjan maalipörssiä johtavan Steve Mosesin siirtokuvioiden ympärillä käy kuumana. KHL:n ykköstykiksi noussut Moses kiinnostaa agentti Markus Lehdon mukaan kaikissa ilmansuunnissa.

− Kaveri johtaa maalipörssiä, ja takana on Ilja Kovaltšukin kaltasia pelaajia, joilla on kova historia NHL:ssäkin. Kyllähän se paljon kiinnostusta herättää niin idässä kuin lännessäkin.

Kysymys on enää siitä, mistä löytyy sopiva paikka ja paras mahdollisuus tehdä läpimurto NHL-jäille. 

− Steve pelaa tällä hetkellä NHL-tason kiekkoa, ja voi ehdottomasti tehdä NHL-sopimuksen. Pyritään löytämään pelityyliltään, valmennustavaltaan ja materiaaliltaan optimaalinen ratkaisu. Mutta ei Steve ole sulkenut pois KHL:ssä tai Jokereissa jatkamistakaan.

Vastaus on odotetun ympäripyöreä, mutta eipä juuri tämän enempää voi mediaan kertoakaan. Sen voi kertoa, miten Moses on kehittynyt. Lehto kertoo suojattinsa kypsyneen vasta viime vuosien aikana.

− Jos Steveä on joskus pidetty vähän lyhytjänteisenä ja tuittuilevana, niin nyt tilanne on toinen. Nämä muutamat kriittiset lisävuodet ovat tuoneet hänelle paljon lisää ymmärrystä ammattilaisurheilun vaatimuksista.

− Vaikka Pohjois-Amerikan GM:t haluavat isoja ja hyvin luistelevia pelaajia, on pienemmillekin tarvetta. Uskon, että hän sopeutuisi hyvin NHL-maailmaan.

Varmaa on se, että Lehdon toimiston oven takana on pitkä jono seuroja. Tulevan pelipaikan valinnan suhteen Mosesilla on positiivinen ongelma.

Mutta millaista tietä Steve Moses on KHL-otsikoihin kulkenut? Sen voit lukea ensi maanantaina julkaistavasta laajasta henkilökuvasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Moses tekee paluun Jokereihin
KHL | 25.12.2017 10:13
Uutinen
Wärn vahvistamaan Jokereita loppukaudeksi
KHL | 19.10.2018 19:08
Artikkeli
KHL maalivahdin silmin
KHL | 16.10.2018 9:11