Monen Pitsin Lähteenmäki: En usko, että kovin monessa paikassa maailmassa on tällaista

LIIGA / Haastattelu
Sami Lähteenmäki tekee tällä kaudella paluun Ässät-paitaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sami Lähteenmäki palasi täksi kaudeksi Ässiin kahden Lukossa pelatun vuoden jälkeen. 27-vuotias hyökkääjä avasi kautensa juuri entistä seuraansa vastaan raumalaisyleisön edessä.

— Hienoa aloittaa kausi. Tässä vaiheessa syöttäminen on vähän hankalaa ja tulee hieman kiire, koska jalat ovat vielä tahmeat, Lähteenmäki toteaa.

Lähteenmäki oli ottanut osaa kahteen edellisen Pitsiturnaukseen isäntäjoukkue Lukon paidassa. Nyt siirryttyään 42 kilometriä pohjoiseen Lukon pitkäaikaiseen kilpakumppaniin Ässiin on myös Pitsiturnaus kokemuksena erilainen.

— Sanotaanko näin, että vierasjoukkueen tilat ovat täällä hieman erilaiset kuin kotijoukkueella. Tänä vuonna olimme onnekkaita ja pääsimme isoimpaan vieraskoppiin. Meillä on siis asiat hienosti, eikä ole ahdasta, sanoo Lähteenmäki.

— Tietysti kun pelasin Lukon paidassa, niin kaikki oli järjestetty viimeisen päälle. Sulla on silloin oma koppi sivussa kaikesta ylimääräisestä hälinästä. Hieno kokemus kummaltakin puolelta koettuna.

Tämänvuotisen pitsiturnauksen tunnelma ylitti monien villeimmät odotukset. Turnauksen toisessa ottelussa kohdanneiden Lukon ja Ässien pelaajat saivat omien sanojensa mukaan yleisön energiasta runsaasti lisäpuhtia.

— Nykypäivän Liigassa ei ole ihan jokapäiväistä, että pelataan täydelle hallille. Mikäs olisi tätä hienompi tapa aloittaa kiekkokausi, kun halli on täysi kello 10 aamulla. En usko, että kovin monessa paikassa maailmassa on tällaista. Hyvin on molempien joukkueiden kannattajiakin paikalla, eli on meteliäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle