MM-kisoissa iskettiin suoraan sukukalleuksille − seurauksena sukellusjäähy: "Se todellakin sattui!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Latvian Bukarts ja Etelä-Korean Regan ajautuivat törmäyskurssille.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Latvian ja Etelä-Korean välinen kamppailu äityi todella lämpimäksi, ja pelaajat harrastivat pienimuotoisia koiruuksia pitkin ottelua. Korealaisten kanadalaissyntyinen puolustaja Eric Regan antoi toisessa erssä mailansa puhua − hieman hämärin seurauksin.

Etelä-Korean kanadalaissyntyinen puolustaja Eric Regan oli kuumaverisen Latvia-ottelun tirehtööri monessa koiruuksia sisältäneessä tilanteessa. Hän muun muassa huitaisi Rihards Bukartsia suoraan jalkojen välin ottelun toisessa erässä. Kamppailun viime sekunneilla puolustaja tuuppi latvialaishyökkääjiä oikein olan takaa.

− Aika ajoin se turhauttaa, kun häviää jokaisen ottelun. Olemme kaikki kilpaurheilijoita, jotka pelaavat maalleen.

Miehuuksille kohdistuneen iskun kohteeksi joutuneen Bukartsin näkökanta toisen erän tapahtumiin oli melkoisesti erisävyinen. 

− Eteläkorealaiset yrittivät provosoida meitä jäähyihin, mutta emme oikein vastanneet siihen. Mielestäni he pelasivat likaisesti joissain kohdin. Siitä (huitomisesta) pitäisi tulla pelikieltoa. En ikinä filmaisi tuollaisesta.

Regan sai kaksiminuuttisen huitomisesta. Bukarts sai itsekin tilanteesta kaksiminuuttisen sukeltamisesta. 22-vuotiaalla latvialaisella oli selvä mielipide ottelun oikeudenjakajien toiminnasta.

− Se oli erittäin huono tuomio tuomarilta, hänen pitäisi katsoa video siitä tilanteesta jälkeenpäin. Hän osui minua suoraan munille ja siitä pitäisi tulla pelikieltoa. Se oli likaista peliä. Se todellakin sattui!

Regan ei suoranaisesti pahoitellut tekoaan, mutta totesi, että hän ei ole jäällä vahingoittamassa vastustajia.

− Minä puolustan maalivahtiamme loppuun asti. En halua koskaan aiheuttaa kenenkään loukkaantumista, mutta ammattilaisurheilussa tuollaista välillä sattuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle