MM-ensikertalainen todisteli tasoaan NHL-tähdille − Sveitsillä riittää yhä nälkää: "Emme pelkää finaalin häviämistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tristan Scherwey pelaa ensimmäistä kertaa MM-kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Sveitsi yllätti monet kaatamalla Leijonat puolivälierissä. Välierissä kohdalle osui vielä suurempi yllätys, kun Kanada putosi Sveitsin käsittelyssä pronssiotteluun. 

Avauserässä Sveitsi hallitsi peliä jopa mielin määrin, mutta sen jälkeen käkikellomaa alkoi vetäytyä kuoreen. Uhrautuvalla blokkipelillä ja Leonardo Genonin huippupelillä finaalipaikka irtosi 3−2-lukemin.

− Muistimme Suomi-voiton tuoman tunteen, ja uskoimme voittoon. Pelasimme sydämmellä ja taistelimme joka vaihdossa, Tristan Scherwey kertaa.

− Vietimme perjantaina vapaapäivän. Nyt olemme varmistaneet mitalin, ja huomenna jahtaamme mestaruutta.

Avauserässä Sveitsillä riitti maalipaikkoja, joista yksi tuli käytettyä. Scherwey karkasi laidasta ja laukoi kiekon komeasti takakulmaan. Tätä kautta Sveitsin usko lujeni huomattavasti.

Scherweyn osuma myös hieman kuumensi tunteita. Fyysisesti pelistä nauttiva laituri pääsi juttutuokioon muun muassa Darnell Nursen kanssa. Juttutuokio päättyi siihen, että Nurse taputteli Scherweyn päälakea.

− Henkilökohtaisesti on kova halu todistaa ensimmäisissä MM-kisoissani tasoni lukuisille NHL-pelaajille. Nopeuteni ja kovuuteni näytti toimivan, Scherwey nauraa.

SC Bernin pelaaja on murtautunut MM-joukkueeseen melko myöhäisessä vaiheessa, sillä ikää on mittarissa 27 vuotta. Myös tulosta on tullut, sillä energisellä pörrääjällä on neljä tehopistettä yhdeksään otteluun.

Ensimmäiset kisat ovat olleet hieno kokemus.

− Olen tehnyt järkyttävän paljon töitä sen eteen, että pääsen tälle tasolle. Joukkueessamme on uskomaton henki.

Huipennusta haetaan sunnuntaina, kun loppuottelussa vastaan asettuu Ruotsi. Sveitsi ei ole koskaan voittanut jääkiekon maailmanmestaruutta, ja kirkkain saavutus on kevään 2013 hopeamitali.

Näissä kisoissa punapaidat ovat ihastuttaneet energisellä ja ennakkoluulottomalla pelillä. Pelinhallinta lajin huippumaita vastaan on saanut monien pelin raiteiltaan.

Myös ennakkomietteet kuulostavat siltä, että sveitsiläisiltä tullaan näkemään rohkeaa peliä.

− Emme tule pelkäämään häviämistä, mutta olemme erittäin nälkäisiä voittamaan, Scherwey lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle