JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Mitterdorfer uusien haasteiden perässä Suomeen

MESTIS / Haastattelu
Mitterdorfer on pelannut CHL:ää Linzin paidassa.
Kuva © Timo Savela
LeKin haaviin ui mielenkiintoinen pelaajahankinta, kun itävaltalainen Daniel Mitterdorfer saapui joukkueeseen.

LeKin ja RoKin lauantaisessa kohtaamisessa maalit olivat tiukassa ja voittomaali syntyi Manu Honkasen lavasta vasta loppuhetkillä. Syöttöpisteen maaliin kirjautti myös LeKin uusin tulokas, itävaltalainen puolustaja Daniel Mitterdorfer.

− Olin innoissani, kun sain pelata Lempäälässä ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa. Olimme lopussa onnekkaita, mutta silti pelasimme tänään kokonaisvaltaisesti hyvän pelin, kiteytti Mitterdorfer RoKi-ottelun.

Mitterdorferin matka Linzistä LeKiin sisälsi jos jonkinmoisia kiemuroita. 

− Minulla oli sopimus Itävallassa. Siellä on käytössä sellainen pistesysteemi, että ulkomaalaiset pelaajat voivat olla 3-4 pisteen arvoisia ja itävaltalaiset yleensä kahden pisteen arvoisia. Joukkue tarvitsi kaksi pistettä lisää, jotta he voivat ottaa uuden ulkomaalaispelaajan, joten he hankkiutuivat minusta eroon.

− Puhuin agenttini kanssa ja sanoin, etten halua istua sohvallani koko kautta. Seuraavassa hetkessä olinkin jo täällä, selventää Mitterdorfer.

Ulkomaalainen maajoukkuepuolustaja ei ole ihan jokapäiväinen näky Mestiksessä. Mitterdorferille onkin selvää, että mahdollisuudet myös korkeammalle ovat olemassa. 

− On aina hyvä asettaa tavoitteet korkealle. Minulla on nyt sopimus LeKin kanssa, mutta katsotaan mitä kausi tuo tullessaan. Liiga pyörii kyllä mielessäni. Ehkä ensi kaudella, pyörittelee Mitterdorfer. 

Kysyttäessä mieheltä itseltään hänen pelityylistään, hän kertoo repertuaarinsa olevan melko kattava.

− Pyrin pelaamaan perusvarmaa puolustuspeliä. Haluan pelata yksinkertaisesti ja peliä edistävästi. Minulla on myös kykyjä hyökkäyspäähän. Kaksinkamppailut ja laukausten blokkaaminen ovat minun pelilleni tärkeitä elementtejä. 

− Pyrin joka päivä tulemaan paremmaksi. Haluan löytää pelaamisestani seuraavia tasoja, Mitterdorfer paaluttaa. 

Visiitti Suomeen ei ole Mitterdorferin uran ensimmäinen. Hän pelasi HPK:n A-nuorissa seitsemän vuotta sitten.

− Tottakai olen kokeneempi pelaaja kuin mitä olin silloin. Minulla on maajoukkuekokemustakin. Olen jo melkein kolmekymppinen, naurahtaa 26-vuotias Mitterdorfer.

− Kun pelasin HPK:n A-nuorissa kaudella 2007-08 myös Antti Kauppila pelasi siellä. On helpottanut joukkueeseen tuloa, että tuntee jonkun pelaajan ennalta.

− Myös muut pelaajat sekä valmentajat ja muu henkilökunta on todella mukavaa täällä, päättää "Midi" lempinimen päävalmentaja Juha Juujärveltä saanut Mitterdorfer.

» Lähetä palautetta toimitukselle