Mitaliin asti SaiPan mies?

LIIGA / Haastattelu
Ville Koho uskoo, että SaiPassa on riittävästi taitoa menestymiseen tällä kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
SaiPan kapteeniksi valittiin jo kymmenettä kertaa peräkkäin Ville Koho. Koko aikuisikänsä SaiPassa pelannut Koho odottaa uutta kautta metallinkiilto silmissä.

Uusi kausi alkaa SaiPan osalta perjantaina KooKoon vieraana. Konkarikapteeni Koho ei kuitenkaan vielä tuolloin kipparoi joukkuettaan jäälle, sillä hyökkääjä vasta kuntoutuu kesällä tehdystä leikkauksesta.

 En tiedä vielä, milloin pääsen aloittamaan Liiga-kauden. Mielelläni jonkun päivämäärän ottaisin, mutta sitä ei juuri nyt ole tarjolla, Koho kertoo.

SaiPa on tiedottanut, että Kohon toipuminen vie aikaa pitkälle syksyyn. Paluu saattaa tapahtua vasta marraskuussa.

 Ykkösjuttu on tällä hetkellä laittaa mies kuntoon. Tarkoitus on, että olen täydessä iskussa, kun pääsen takaisin kaukaloon.

Vaikka Koho ei pääse vielä kaukaloon, hän aikoo silti auttaa joukkuetta parhaansa mukaan ja olla läsnä.

 Yritän etsiä tästäkin jotain positiivista. Nyt näkee pelin ainakin vähän eri tavalla ja ehkä joukkuetta pystyy nyt auttamaan eri tavalla, kun näkee asiat periaatteessa ulkopuolisen silmin.

Koho aikoo seurata esimerkiksi sitä, tapahtuuko kentällä oikeita asioita. Katsomossa analyysien tekeminen ei luonnollisesti ole kuitenkaan helppoa.

 Aika kauheaa on seurata pelejä sivusta. Tässä ei ole ollut vasta kuin harjoitusotteluita ja CHL-pelejä. Luulen, että kun Liiga starttaa, niin tästä tulee vielä vaikeampaa, Koho miettii.

Tavoitteena parantaa

Vaikka Koho ei ole pelannut ammattilaisena muualla kuin SaiPassa, on aika hänen mukaansa kuitenkin kulunut nopeasti. Kapteenius on Koholle kunniatehtävä.

 Kyllä tästä valinnasta pitää uskaltaa olla ylpeä. Yritän kantaa vastuuta parhaani mukaan. Kai sitä on jotain tullut tehtyä oikein, kun kymmenes kausi kapteenina käynnistyy.

Kapteenina Koho kertoo olevansa rauhallinen.

 Tarvittaessa avaan suuni. Tärkeintä tässä on olla oma itsensä. Tulee vaikeuksia, jos koittaa olla jotain muuta.

SaiPasta lähtivät viime kauden päätteeksi kovaa tulosta tehneet Chad Rau ja David McIntyre. Koho kokee, että uudet pelaajat ovat päässeet hyvin mukaan joukkueen pelisysteemiin.

 Joukkue vaikuttaa hyvältä. Odotan kautta tosi posiitiivisin mielin. Meillä on kaikki ainekset menestyä.

SaiPa lähtee tavoittelemaan parempaa sijoitusta viime kauteen nähden. Tarkoituksena on kamppailla runkosarjassa vähintään neljän parhaan joukkoon. Tavoitetta kohti joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla, kun kakkosluotsin paikalta ykköseksi hyppäsi Ari Santanen.

 Santanen on tuonut omia näkemyksiään pelitapaan ja toimintaan muutenkin, Koho sanoo.

 On ihan positiivinen juttu, että valmentaja on tuttu. Seuran toimintatavat ovat hänellä jo valmiiksi hallussa.

Lappeenrantalaiset ovat monen kiekkoa seuraavan papereissa sympaattinen joukkue. Pelkkä sympaattisuus ei kuitenkaan riitä loputtomiin.

− Henkilökohtainen tavoitteeni on ollut jo monta vuotta voittaa mitali SaiPassa, eikä se ole mihinkään siitä muuttunut, Koho painottaa.

CHL antaa omat mausteensa

SaiPa tahkoaa Liigan lisäksi tälläkin kaudella CHL:ää. Osallistumisen kansainväliseen sarjaan Koho näkee ainoastaan hyvänä asiana.

 Meillä on CHL:stä toissakaudelta tosi hyvät kokemukset. On hienoa, että päästiin taas mukaan. Ainakin alku on sujunut meidän osalta todella hyvin.

Kohon mukaan koko SaiPan joukkue on innoissaan CHL-peleihin osallistumisesta.

 On hienoa, kun saa pelata erimaalaisia ja erityylisiä joukkueita vastaan. Näitä suomalaisia joukkueita vastaan kerkeää pelata Liigassa ihan tarpeeksi.

Erityistä hyötyä Koho näkee CHL:stä olevan nuorille pelaajille, vaikka vaihtelusta hyötyvät kaikki ainakin jossain määrin.

 Nuoret pelaajat pääsevät siellä katsomaan, missä menevät kansainvälisellä tasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle