Minnesota Wild on tällä hetkellä Jason Zuckerin joukkue − “Joukkuekavereille riittää huumoria tästä”

NHL / Haastattelu
Jason Zucker on hyvässä maalivireessä.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild jatkoi lauantai-iltana Philadelphiassa siitä mihin se jäi Montrealissa. Devan Dubnyk pelasi toisen nollapelin putkeen ja Jason Zucker vastasi voittomaalista. Illan sankarit, Zucker ja Dubnyk, ovat sitä mieltä, että joukkueen suunta on nyt oikea.

Philadelphia, PENNSYLVANIA - Jason Zucker on tällä hetkellä Wildin paras maalintekijä ja pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että mies on myös joukkueen ainoa maalintekijä.

Wild onnistui raapimaan lauantai-iltana 1−0-vierasvoiton Flyersia vastaan ja joukkueen ainokaisesta vastasi juuri Zucker. Lauantai-illan osuman myötä 25-vuotias Zucker on nyt viimeistellyt joukkueensa kuusi edellistä pelitilannemaalia.

Zuckerin maali oli samalla miehen kahdeksas tämän kauden vierasotteluissa, kotihallissa Zucker on osunut tolppien väliin vain kerran. Zuckerin vaimo otti tämän tilaston huomioon lauantaina ja ilmoitti Twitterissä, että hyökkääjällä ei ole enää asiaa kotiin - joukkueen etu on kaikkien etu?

Zucker oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen lauantaina ja pääsi välittömästi vastaamaan myös vaimonsa viestiin. 

− Hän ei varmaan tiedä, että minulla on avaimet taloon? Olimme ensimmäisessä erässä hiukan kohmeessa, mutta löysimme hyvän pelirytmin toisen erän alussa. Oma maalini oli melko onnenkantamoinen, mutta kaikki lasketaan. 

Zucker lähentelee kuudella maalillaan NHL-ennätystä, edellisen kerran joukkueensa kuusi peräkkäistä maalia iski Boston Bruinsin Glen Murray vuonna 2004. Zuckerin joukkuetoverit ovat pitäneet huolen siitä, että hyökkääjä ei pääse unohtamaan maaliputkeaan. 

− Pukukopissa on keksitty jo lempinimiä maaliputken takia, mutta mitkään niistä eivät ole julkaisukelpoisia. 

Wild laittoi Flyersin tehokkaan ykköskentän erikoistarkkailuun ja se tuotti tulosta. Zuckerilla ja koko joukkueella oli selvä ajatus siitä, miten kolmikko pysäytetään. 

− Emme voi antaa tuollaiselle kolmikolle yhtään A-luokan maalipaikkaa, he käyttävät ne hyväkseen niin kovalla prosentilla. Panostimme erityisesti viisikkopuolustukseen keskialueella ja pakotimme heidät yrittämään pitkiä avauksia, jotka eivät tänään tuottaneet tulosta. 

Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen mutta myönsi, että kausi ei ole lähtenyt henkilökohtaisella tasolla käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. 

− Täytyy myöntää, että oma kausi on lähtenyt aika hiljaisesti liikkeelle. Onneksi kausi on kuitenkin pitkä ja tässä on vielä paljon aikaa parantaa omaa peliään. Pari edellistä vieraspeliä on ollut meiltä hyviä esityksiä, etenkin puolustajat ovat hoitaneet tehtävänsä hyvällä prosentilla. Joukkueen sisällä on edelleen hyvä fiilis ja motivaatio on korkealla. 

Dubnykin nollaputki sai jatkoa

"Joskus sitä pitää vaan muistuttaa itseään, että olet hyvä maalivahti."

Wild-maalivahti Devan Dubnyk nollasi peräkkäisissä otteluissa Canadiensin ja Flyersin tähtihyökkääjät, pysäyttäen yhteensä 73 laukausta. 31-vuotias Dubnyk kiitteli ottelun jälkeen omia puolustajiaan ja muistutti siitä, että jokaiselle maalivahdille sattuu huonompia otteluita matkan varrelle.

− Puolustajamme pelasivat tänään todella hyvin, he uhrautuivat kiekkojen eteen ja blokkasivat paljon laukauksia. Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet meiltä hyviä esityksiä. Joskus sitä pitää vaan muistuttaa itseään, että olet hyvä maalivahti. Jos totta puhutaan, olin erittäin huono maalivahti ottelussa Bruinsia vastaan, nyt kiekot ovat jälleen tarttuneet hyvään tahtiin. 

Bruce Boudreaun johtama Wild-joukkue ei ole päässyt vielä siihen vireeseen, mitä joukkueelta voidaan odottaa. Zach Parisen ja Charlie Coylen loukkaantumiset ovat laskeneet Wildin hyökkäystehoa, mutta Boudreau ei voi piiloutua näiden taakse.

Nino Niederreiter ja Granlund kuuluvat niihin pelaajiin, joiden pitää ehdottomasti nostaa tasoaan jos Wild mielii keväällä pelata tosipelejä.

Wild ja Flyers jatkavat keskinäistä välienselvittelyään tiistaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen - tällä kertaa Minnesotassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle