Miljoonayleisön eteen astuva Petteri Sihvonen kuoppasi Johtavan: "Brändi tuli raskaaksi kantaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petteri Sihvonen tulee jatkossa tutuksi myös televisiosta.
Kuva © C More
Petteri Sihvonen avaa tuntojaan uudesta roolistaan MTV:llä. Johtavana analyytikkona tutuksi tullut persoona aikoo jättää taakseen teennäiset brändit ja keskittyä tekemään töitä muiden asiantuntijoiden kanssa. Myös sosiaalisen median uholle Sihvonen viittaa kintaalla.

Petteri Sihvonen on tehnyt pitkän uran jääkiekon parissa. Urapolku on kulkenut kaukalon sisältä sen laitamille, ja edelleen toimittajan töihin eri medioihin. Räväkkäistä mielipiteistä tunnettu analyytikko otti seuraavan askeleen urallaan, kun hän sai mahdollisuuden päästä mukaan MTV:n asiantuntijatiimiin ja suuren yleisön eteen.

− Fiilikset ovat erittäin hyvät, koska näytti jo muutaman vuoden ajan, että tällaista tilaisuutta ei ole tulossa. Olen tehnyt 14 vuotta kaikenlaista lähinnä valmentajia varten kirjoittamalla ja puhumalla. Minulla on monta vuotta ollut ajatus, että olisi mukava joskus tehdä asioita suuremmalle yleisölle. Olen kyllä innoissani tästä mahdollisuudesta, kertoo Sihvonen.

− Aikaisemminkin minun tapaani tehdä journalismia on toki tutustunut jonkinkokoiset massat. Nyt pitää tarkkaan pohtia, että mille tasolle voi asettaa sen jääkiekkopuheen tason, koska kohdeyleisö on nyt todella paljon suurempi.

Uuden tehtävän sisältöä ei ole kokonaan paljastettu ja Sihvonen odottaa haasteita hyvillä mielin.

− Tähän mennessä on ainoastaan päätetty, että kun olen televisiossa, niin silloin olen jääkiekkoasiantuntija. Nettiin sitten kirjoitan jääkiekon lisäksi muustakin urheilusta. Tuon tarkemmin sitä ei ole vielä rajattu. Itse pidän tietysti riman korkealla kaikessa tekemisessä, mutta koitan muistaa myös, että tavallaan olen tietynlaisella try-outilla ja aika näyttää mihin se lopulta johtaa MTV:llä.

− Nyt on tarkoitus tehdä asioita samalla tavalla kuin muutkin, mutta urheilumiehenä sitä mielellään kovasti haluaa sinne kärkipaikoille.

Sihvonen on jatkossa mukana vahvassa tiimissä, joka koostuu valmentajista ja pitkän linjan kiekkotietäjistä. Pelkkä jääkiekkotausta ei kuitenkaan aina journalismissa riitä, vaikka se auttaakin avaamaan ovia kiekkopiireissä.

− Aina ei ole välttämätöntä olla jääkiekkotaustaa ollakseen hyvä jääkiekkoaiheinen toimittaja, mutta tausta auttaa monesti oikaisemaan tietä. Samalla tavalla kuin hyvästä pelaajasta ei välttämättä tule hyvää valmentajaa, mutta keskinkertaisesta pelaajasta voi tulla huippuvalmentaja.

− Esimerkkinä voi ottaa myös vaikka Samuel Savolaisen tai Vesa Rantasen, jotka eivät ole pelanneet tai valmentaneet, mutta ovat kuitenkin hyviä kiekkojournalisteja.

Johtavasta analyytikosta Pohtivaksi analyytikoksi

Aikaisemmin Johtavana analyytikkona tunnettu Sihvonen aikoo ottaa jatkossa pohtivampaa roolia. Sihvonen on kuitenkin ollut jo pitkään kiekkoyleisön silmien edessä, eikä luotu mielikuva karise kovin helposti harteilta.

− Aika monet ovat sanoneet minulle, että siitä vanhasta roolista on mahdotonta päästä eroon. Onhan se vanha risti tavallaan pakko kantaa ja samalla hyväksyä, että se leima tulee säilymään jollain tasolla. Se onkin minulle itselle enemmän ohjenuora jatkossa, että määrätyt toimenpiteet, eleet ja elkeet mitkä olivat johtavalla, niin niitä ei nähdä Pohtivalla.

− Minä arvelen, ettei pohtivasta tule koskaan sellaista brändiä, mitä tuli johtavasta. Tulevassa roolissa olen enemmänkin joukkuepelaaja, kuin mikään ykköstykki.

Johtavan analyytikon rooli mediassa on vienyt Sihvosen eteenpäin ja avannut uusia mahdollisuuksia, mutta rooli on tullut samalla myös jo taakaksi.

− Kyllä minusta alkoi jo tuntumaan, että Johtavan rooli vei minut jo liian pitkälle. Alkoi olemaan jo lähellä, että olin kirjoittanut ja maalaillut itseni nurkkaan. Täytyy nostaa herroille (MTV:n urheilupäällikkö) Markus Autero ja (MTV:n urheilutoimituksen toimituspäällikkö) Teemu Niikko isosti hattua, että heillä oli rohkeutta pyytää minua tähän mukaan.

− Nyt on aika huojentunut olo, koska voin olla tekemässä juttuja enemmän omana itsenäni. Johtavan rooli oli palkitseva ja toimiva, mutta samalla se alkoi olla lopulta aika raskas rooli vetää.

Sihvonen on saanut räväkän maineensa myötä myös muita haasteita, joista viimeisin on Aleksi Valavuoren tekemä kutsu nyrkkeilyotteluun. Sihvonen ei kuitenkaan lähde helpolla sosiaalisessa mediassa heitettyyn haasteeseen mukaan.

− Palataan sitten asiaan, jos siihen tulee vielä joku uusi käänne. Keskityn nyt näihin oikeisiin töihin ja palaan asiaan tarvittaessa, jos sieltä vielä jotain kuuluu, Sihvonen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle