Miksi et tuuleta maalejasi, Niko Kapanen?

LIIGA / Haastattelu
Niko Kapanen teki kauden ensimmäisen osumansa tutulla tyylillä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n kapteeni käynnisti joukkueensa loppukirin kolmannessa erässä kauden ensimmäisellä osumallaan. Niko Kapanen oli tyytyväinen, mutta se ei maalin jälkeen juuri näkynyt.

Kerhon kokeneella kipparilla on kertynyt pelikavereita uran varrella. Niko Kapanen, 38, saikin paljon onnitteluja kauden avausmaalistaan.

− Onneksi saimme sen ensimmäisen maalin kolmannessa erässä hyvissä ajoin. Ei taaskaan "Lallille" kautta ilman maalia, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanaili Sport-ottelun jälkeen.

− Kultaranne, Sportin Ville Viitaluoma virnisteli pukukoppikäytävällä.

Kapasen maali syntyi napakalla rannelaukauksella hyökkäyspään aloituspisteen kaarella. Hyökkääjä on samasta paikasta osunut monasti urallaan. Laukauksensa hivenen persoonallisesta saatosta Kapanen ei ole kuitenkaan kuullut mainittavan aiemmin.

− Ranteen kovuudesta olen kuullut aika paljonkin, Kapanen myhäili.

Vaikka maalin tekeminen oli konkarin mielestä "kivaa", ei Kapanen syttynyt mihinkään suuriin tuuletuksiin. Siitä on muodostunut hyökkääjälle jopa tietynlainen tavaramerkki. Korkeintaan toinen käsi nousee hetkeksi ilmaan maalin merkiksi.

Italialainen huippujalkapalloilija Mario Balotelli on todennut omista tuuletuksistaan, tai niiden puutteesta maalien tekemisen olevan hänen työtään, eikä sitä tarvitse erikseen juhlia. Kapasen filosofia on hieman vaatimattomampi.

− Välillä tuulettelen, mutta varmaan siinä on sitäkin, että jos niitä tekisi vähän enemmän, niin niitä voisi alkaa tuuletellakin. Ei niitä minun uralle ole kovin montaa siunaantunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle