TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Mikko Viitanen palasi isännän ottein: "Jotain se siinä selitti"

LIIGA / Haastattelu
Kovista otteistaan tunnetuksi tullut Viitanen hoiti tuttua roolia.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Yli neljän kuukauden sairauslomalta palannut Mikko Viitanen viihdytti yleisöä tutuksi tulleilla kovilla otteillaan. Huhupuheiden mukaan uran loppuminen kävi jo lähellä alaraajavamman takia, mutta Viitanen palasi juuri parahiksi takaisin tositoimiin.

Toisen ottelunsa pitkän tauon jälkeen pelannut Mikko Viitanen myönsi itse, ettei paluu ole ollut aivan helpoimmasta päästä. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa pitkän tauon jälkeen tiistaina, ja torstaina oli edessä paluu tositoimiin kotiyleisön edessä.

− Vähän hakemista. Hommat vaikeutuu, kun tulee näin pitkä tauko keskelle kautta. Onneksi on aikaa saada homma kuntoon ennen pudotuspelejä, Viitanen muistutti.

Viitasen pelillinen trendi oli nouseva. Ottelun alkupuolella esitys ei vielä ollut aivan totutun jämäkkä, mutta loppua kohden rauhallisuus ja varmuus alkoi huokua konkarin otteista.

− Kyllä tässä alkaa tulemaan niitä tärkeitä pieniä asioita jo selkärangasta. Kaksi ensimmäistä erää oli hieman hakemista, mutta kolmannessa erässä hommat alkoi sujua, Viitanen kertasi.

Paluu kotiyleisön eteen ei sujunut parhaissa mahdollisissa merkeissä, sillä Jokerit nappasi 0-3-voiton. Viitasen mukaan isäntien maalintekoon jäi toivomisen varaa, mutta antoi kunniaa myös erinomaiselle vierasjoukkueelle.

− Jokerit pelasi erittäin fiksua jääkiekkoa. He onnistuivat hyödyntämään omat maalipaikkansa kovalla prosentilla, mutta me emme kyenneet samaan.

− Meille tuli omassa päädyssä erittäin valitettavia virheitä. Ne kostautui karulla tavalla, eikä mitään jäänyt jossittelun varaan.

Viitanen itse oli todistamassa paljon parranpärinää aiheuttanutta 0-2-maalia lähietäisyydeltä. Herra itse tietenkin ajatteli asiaa oman joukkueensa vinkkelistä.

− Joskus tuollaiset vihelletään poikki, mutta tänään näin ei tehty. Tuomarit tekee päätökset ja niistä ei voi valittaa.

− Tietty meidän näkövinkkelistä katsottuna kiekko oli jo [Tuomas] Tarkilla hallussa. Siitä sitten syntyi maali, kun kiekko hakattiin hänen sylistään pois.

Puolustajakonkari jakoi jälleen kovia taklauksia ja esitteli hänen fyysisiä vahvuuksiaan myös muutenkin. Tänään erityiseen tarkkailuun pääsi Antti Tyrväinen.

Herroilla oli useampaan otteeseen keskusteluhetkiä hieman vähemmän ystävällisissä merkeissä, eikä myöskään nyrkin- ja mailaniskuilta vältytty.

Viitanen keräsi kotiyleisön suosionosoitukset lopulta torppaamalla Tyrväisen nurin pelikatkon aikana. Viitanen käytti fyysisen pelin sallivan tuomarilinjan vahvasti hyväkseen, eikä tilanteesta jaettu rangaistuksia.

− Jotain se Tyrväinen siihen tuli selittämään, mutta yhtäkkiä hän olikin jo katollaan. Minulla ei ole mitään tietoa, mitä asiaa hänellä loppujen lopuksi oli, Viitanen velmuili.

» Lähetä palautetta toimitukselle