Mikko Rantanen ihmetteli seurajoukkuekaverinsa pelikieltoa MM-kisoissa: "Lähetin viestin, että mitä sinä oikein teet"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchen joukkueessa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Mikko Rantanen varoittaa seurajoukkuekaveristaan Sven Andighetosta. Andrighetto sai pelikiellon kisojen alussa, jota myös Rantanen ihmetteli, koska sveitsiläishyökkääjä ei kuulemma edes hirveästi taklaa.

Suomen tulevan puolivälierävastustajan Sveitsin Sven Andrighetto sai kisojen alussa pelikieltoa, kun hän taklasi polvellaan Itävallan Steven Strongia

Leijonien Mikko Rantanen ja Andrighetto pelaavat samassa joukkueessa Colorado Avalanchen riveissä. Rantanen olikin lähettänyt heti pelikiellosta kuultuaan viestä Andrighetolle.

− Ei hän mielestäni edes hirveästi taklaa. Siitä vähän yllätyinkin ja lähetin hänelle viestin: "Mitä sinä oikein teet? Tulet tänne ja ajelet, mutta et sitten NHL:ssä ajele".

Rantasen mielestä Andrighetto on kaukana sikailevasta pelaajasta.

− Tosi hyvä pelaaja, hyvin liikkuva ja tosi taitava pelaaja. Hyökkäysvoittoinen pelaaja ja hänen kanssaan täytyy olla tarkkana ja ottaa tila ja aika pois.

Rantanen oli tavannut Andrgheton eilen.

− Vähän hotellilla näimme, mutta ei mitään sen kummallisempaa. Se on kuitenkin aika iso peli, niin katsotaan, jos ehkä pelin jälkeen.

Sveitsi on vaarallinen vastaiskujoukkue

MM-kisat jatkuvat torstaina eri mentaliteetilla kuin miten alkulohko eteni. Nyt yksi voitto riittää jatkoon ja vastaavasti tappio tietää kotimatkaa. 

Rantanen myöntää, että kun panos on tällainen, aiheuttaa se erilaisen fiiliksen.

− Tietää, että kohta mennään playoff-peliin. Playoff-peliin on aina erilaista lähteä kuin alkusarjapeleihin tai runkosarjapeleihin. Kyllä tässä on hyvä täpinä päällä kaikilla.

Rantasen ketjussa pelasi edellisessä ottelussa Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen. Kolmikko pelaa Sveitsiä vastaan jälleen yhdessä.

− Ensimmäiseksi peliksi ihan hyvin meni, ja saimme hyvän tuloksen vielä joukkueenakin, joten kyllä uskon, että tänään saadaan sovittuja juttuja kentällä näkymään ja saadaan homma rullaamaan heti alusta saakka, Rantanen kommentoi ketjunsa suoritusta.

Suomi on ehkä hienoinen ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä. Rantanen on samoilla linjoilla. 

− Ainahan on varmaan ennakkosuosikki, kun voittaa lohkon ja sen tiedostamme. On tässä aika paljon äijiä, jotka ovat ennenkin pelanneet painepeleissä, en usko, että se mikään ongelma tulee olemaan. Nautitaan tavallaan vaan siitä, että olemme ennakkosuosikkeja.

Sveitsi on Rantasen mukaan hyvä vastaiskujoukkue.

− Pelaa aika nopeasti ja yrittää iskeä vastaan. Heillä on hyvin liikkuvat puolustajat ja hyökkääjät, ja pelaavat vähän samalla lailla kuten jenkit ja kanukit. 

Rantanen myös kertoo, että ensimmäinen maali on tärkeä ja muutenkin koko ensimmäinen erä.

− Niin vain prosentit vain menevät, että kun ensimmäisen maalin tekee, on hyvät mahdollisuudet voittaa peli. Totta kai siihen lähdemme satsaamaan, että saisimme ensimmäisen iskun ja ensimmäisessä erässä muutenkin näyttäisimme pelille suuntaa, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle