Mikko Koskinen kaipasi norjalaistähteä Patrick Thoresenia: "Hän halusi minut takaisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Thoresen kuuluu edelleen Norjan tärkeimpiin pelaajiin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Norjalaistähti Patrick Thoresen teki paluun Pietarin SKA:han ja latonut heti huippuseurassa kovia tehoja. Paluun syy oli kuulemma suomalaismaalivahti Mikko Koskinen.

Patrick Thoresen teki paluun KHL:ään kahden vuoden tauon jälkeen. Thoresenin mukaan Suomen maajoukkueen ja SKA:n maalivahdilla oli iso merkitys, miksi hän sinne siirtyi.

Mikko Koskinen kaipasi minua. Hän halusi minut takaisin, Patrick sanoo hymyillen.

Suomen maalilla olympiakisoissa torjuva Koskinen pelaa pietarilaiseurassa neljättä kauttaan.

Thoresen on edelleen norjalaisen kiekkoilun yksi suurimpia nimiä, vaikka hänellä on jo ikää 34 vuotta. Voisi sanoa, että NHL:ssä pelaavan Mats Zuccarellon jälkeen Patrick on norjalaisen kiekkoilun valovoimaisin tähti.

NHL:n kirkkaat valot häikäisivät Patrickin silmiin ensimmäisen kerran kaudella 2006–07, kun hän murtautui Edmonton Oilersin NHL-miehistöön. Yhden lähes täyden NHL-kauden jälkeen Thoresen ei kuitenkaan pystynyt pitämään pelipaikkaansa maailman parhaassa kiekkosarjassa.

"Mikko Koskinen kaipasi minua."

Seuraavalla kaudella NHL-pelien määrä tippui, ja lopulta edessä oli siirtyminen Sveitsiin NLA:han kaudeksi 2008-09. Yhteensä Patrick pelasi NHL:ssä 106 peliä ja teki 24 tehopistettä.

Tunnetuksi isokokoinen ja röyhkeä mutta taitava voimahyökkääjä on tullut KHL:ssä, jossa hän on pelannut yli 300 ottelua lähes piste per peli -tahtia. Hän pelasi Salavat Julajev Ufassa kaksi ja KHL:n yhdessä parhaista joukkueista Pietarin SKA:ssa neljä kautta kärkiketjujen roolissa.

Gagarin Cupin voitto irtosi lopulta kaudella 2014-14. Sen jälkeen KHL sai jäädä.

– Se oli hyvä aika minulle olla enemmän perheeni kanssa. He tarvitsivat minua ja minä halusin olla heidän kanssaan, Thoresen muistelee.

Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen Thoresen pelaa jälleen KHL:n yhdessä suurimmista seuroista. Sitä ennen hän pelasi Sveitsin NLA:ssa, Ruotsin SHL:ssä ja viimeisimpänä Norjan pääsarjassa, josta hän siirtyi kesken kauden KHL:n jättiseuraan.

Pietarissa tähtiloistoa riittää: Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltšuk, Nikita Gusev ja niin edelleen.

– Pelaan uskomattomien pelaajien kanssa. Tunnen sen organisaation. Kun pelaa hyvien pelaajien kanssa, on helpompi sopeutua sinne, Thoresen sanoo.

Loikka Norjasta maailman toiseksi kovimpaan kiekkosarjaan on iso, mutta Thoresen on ollut heti kovassa iskussa. 13 ottelua SKA:ssa ovat tuottaneet 11 tehopistettä.

– On mennyt hyvin. Joukkuekaverit ovat auttaneet minua paljon. He antavat hyviä syöttöjä, mikä auttaa pisteiden tekemisessä, hän kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle