LUK - JYP
ILV - SAI
TBL - ARI 1.30
CHI - VAN 2.30
LAK - WPG 4.30
SJS - VGK 4.30

Mikkelin halliremontti etenee aikataulussa

MESTIS / Haastattelu
Hallin ulkonäkö on kokenut kasvojenkohotuksen.
Kuva © Haaja & Arwo Design Oy
Kalevankankaan jäähallissa käynnissä oleva peruskorjaushanke etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Remontin on määrä valmistua ensi syksyksi ennen alkavaa kiekkokautta.

Käynnissä olevan kauden aikana Mikkelin Kalevankankaalla on käynyt kova tohina muuallakin kuin jääkiekkokaukalossa. Kovaa vauhtia etenevä halliremontti on tuonut omat lisämausteensa kauden läpivientiin.

Yleisölle vaikuttavin muutos on ollut toisen puolen katsomoiden sulkeminen runkosarjan ajaksi. Mikkelin Jäähallin toimitusjohtaja Anssi Kaipainen on haasteellisesta tilanteesta huolimatta ollut tyytyväinen projektin etenemiseen.

- Me tiesimme etukäteen melko tarkkaan, mitä yleisökeskiarvot tulevat olemaan, ja sitä kautta se ei ole muodostunut meille ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa meillä on pienillä rajauksilla toinenkin puoli katsomoista käytössä.

Yleisön käytettävissä olevista tiloista myös saniteettitilat ovat kokeneet päivityksen nykyiselle vuosikymmenelle.

"Halli ei tule häpeämään yhtään liigapaikkakunnille"

Remontin valmistuessa syksyllä katsomojärjestelyihin on tulossa pieniä muutoksia. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan istumapaikkojen määrää aiotaan nostaa, mutta molemmissa päädyissä kaksi keskimmäistä lohkoa säilyvät edelleen seisomakatsomoina.

Kaipaisen mukaan uusi järjestely ei tuo isoa heittoa yleisökapasiteettiin.

- Yleisökapasiteetti pysyy aika lailla samanlaisena. Aitioiden puolesta meille tulee lisää katsomopaikkoja, joten kapasiteetin pienenemisessä puhutaan ainoastaan kymmenistä. Molemmissa päädyissä haluamme säilyttää seisomakatsomot, koska faneilla on siihen tarvetta.

Kun urakka on syksyllä saatu päätökseen, löytyy Mikkelistä täysin liigakelpoinen halli, joka tulee sisältämään muun muassa ravintolapalvelut, uudistetun äänentoiston sekä mediakuution.

- Valmistuessaan halli on siinä kunnossa, että tämä ei tule yhtään häpeämään liigapaikkakunnille. Katsomokapasiteetti on mitä on, mutta eipä se muutamilla liigajoukkueillakaan ole sen kummallisempi. Tarve määrittelee tilanteen, mutta tiukan paikan tullessa me pystymme lisäämään kapasiteettia noin viidelläsadalla paikalla, kertoo Kaipainen tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista on pääsisäänkäynnin puoleisen seisomakatsomon kulmaukseen rakentuva anniskelutila, josta on mahdollista seurata ottelua lasin takaa.

- Siellä tulee olemaan meidän ravintolaosan parhaat paikat. Ne ovat VIP-aitioiden lisäksi ainoat paikat, joissa voi istua, nauttia virvokkeita ja seurata ottelua. Paikkoja tulee olemaan noin parikymmentä, Kaipainen kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle