TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Mikael Kurki tarttuu partahöylään

LIIGA / Haastattelu

Blues nappasi paikallispelissä Jokereita vastaan jo viidennen perättäisen voittonsa helsinkiläisten kaaduttua 4-2. Mikael Kurki oli yksi kentän näkyvimpiä avauserässä tehtyään itselleen tyypillisiä nousuja laitojen
kautta.

– Jokerit sytyttää aina. Ollaan tahkottu paljon keskenään viime vuosina, ja siellä on paljon tuttuja jätkiä, Jokereiden junioreissa ennen Bluesiin saapumista pelannut Kurki sanoo.

”Hauskaa yhdessä”

Jokerit aloitti pirteämmin ja pääsi nopeasti johtoon. Sinipaidat nousivat kuitenkin takaa voittoon.

– Alussa oltiin kyllä vähän unessa, eikä päästy ihan mukaan peliin. Se osoittaa kuitenkin paljon meidän joukkueesta, että pystytään nousemaan vaikeankin alun jälkeen tuolla tavalla. Ja tehdään vielä hienoja maaleja.

Päätöserässä Jokerit painoi ajokoiran lailla päälle, minkä seurauksena Blues ajautui puolustuskannalle. Tiivis pelaaminen tuotti kaivatun tuloksen, kolme sarjapistettä ja nousun liigan nelospaikalle.


Mikael Kurki luopuu viiksistään.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

– Eihän se tietysti ole yleisölle kaikista viihdyttävin juttu, jos vaan puolustetaan. Ennemmin kuitenkin voitetaan sitoutuneella puolustuspelaamisella, kuin hävitään sooloilemalla.

Blues on tasaisen varmalla suorittamisellaan napannut tukun hienoja työvoittoja. Puolustus kulmakivenään Iiro Tarkki on joka pelissä avainroolissa, ja joukkueella on hyvä meininki.

– Meillä on tosi hyvä fiilis kopissa ja musa raikaa, Kurki sanoo viitaten pukukopista kuuluvaan teknojumputukseen, jonka kertoo tulevan hänen cd:ltään.

– Kun on hauskaa yhdessä treeneissä ja peleissä, niin se poikii paljon hyvää, puolustaja jatkaa.

Tehopisteet varastossa pudotuspelejä varten

Vasta 23-vuotias puolustaja on edustanut Bluesia jo kaudesta 2005–2006 asti, mikä tekee hänestä espoolaisten nykyjoukkueen pitkäaikaisimman pelaajan. Kurki aloitti syksyn Ville Varakkaan pakkiparina, mutta pienten
kokoonpanomuutoksen myötä tuli siirto Jere Karalahden pariksi. Karalahden oltua tänään sivussa oli puolustajaparina Kristian Näkyvä.

– Jeren kanssa pelaan vasemmalla, ”Kustin” [Näkyvä] ja ”Viton” [Varakas] kanssa oikealla. Ei sillä ole oikein väliä kenen kanssa pelaa, kaikki on hyviä pelaajia. Jere on tietysti kokeneempi pelaaja ja sieltä tulee paljon
neuvoja. Kustin kanssa tykätään molemmat vähän höntyillä ja tehdä nousuja, mikä sekin on ihan positiivinen juttu, Kurki kertaa puolustajaparejaan.

Harjoituskaudella Bluesin ensimmäisen maalin tehnyt Kurki ei ole alkukaudesta mässäillyt pisteillä, mutta valmennusjohdon pistettyä ylivoimakentällisiä uusiksi on ”Jimmy” päässyt viime aikoina pelaamaan myös hieman ylivoimaa, ja tilille on kertynyt pari maalisyöttöä. Tänään
ylivoima-aikaa ei tosin herunut.

– Se pitää ajatella niin, että mä säästelen sitten ne tärkeät maalit pleijareihin. Kyllähän noita nousuja on siisti tehdä, mutta olisihan se kiva päättää ne joskus maalin tuulettamiseen, ettei aina tarvitsisi takakarvata,
hymähtää Kurki.

Blues-joukkue kasvatti toissa kevään pudotuspeleissä viikset perinteisen parran sijaan. Nyt Kurki ja Camilo Miettinen ottivat osaa marraskuun ajan kestäneeseen kansainväliseen Movember-kampanjaan kasvattamalla komeat
pensselit. Marraskuun osalta viimeisiä viedään, ja myös viiksien kohtalo on sinetöity.

– Kyllä näiden viiksien tarina on tänään illalla tai viimeistään huomenaamulla ohi. Vuoden päästä sitten uudestaan, Kurki suunnittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle