Mikael Granlund tyrmää puheet kärkipelaajien väsymyksestä: "Ei se ole siitä kiinni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Granlund on tehtaillut miesten MM-kisoissa kahdeksan pistettä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonien kapteeni Mikael Granlundille iso pelikuorma ei ole ongelma.

Suomessa on vellonnut keskustelu siitä, että Leijonien kärkipelaajat olisivat väsyneitä, koska heitä on peluutettu liikaa.

Suomen kapteeni Mikael Granlund ei osta tätä ajatusta.

− Kaikki me olemme pelanneet tuolla 82 peliä aika isossa roolissa ja isoja minuutteja. Ei se siitä ole kiinni. Kaikki haluavat pelata, eikä minua ainakaan haittaa yhtään.

− Kutenkin aika lailla koko kausi on vedetty aika lähellä niitä minuutteja, tämä on ihan normaalia, hän jatkaa.

Suomi kohtaa tiistaina Yhdysvallat päiväpelissä, joka alkaa paikallista aikaa jo klo 12.15. Suomi on pelannut tähän mennessä MM-kisoissa pääosin iltapelejä.

Granlundille päiväpelit eivät ole ongelma.

− Omilla tyyleillä ja tavoilla jokainen valmistautuu peliin. En muiden osalta osaa sanoa, mutta Pohjois-Amerikassa pelataan paljon näitä päiväpelejä, eikä minulle ole ikinä ole ollut niissä mitään ongelmaa. 

Pohjois-Amerikan päiväpelit ovat herättääneet ajoittain hieman keskustelua, että tykkäävätkö pelaajat edes pelata niitä. 

− Kaikilla on varmaan oma mielipide, mutta minulla ei ole ollut ikinä mitään niitä vastaan. Mielestäni aamupelit on ihan kivoja. Ei sillä ole mitään väliä, mihin aikaan pelataan, Granlund pohtii.

− Ehkä sille on katsojille vähän väliä, mutta pelaajat valmistautuvat peleihin ihan normaalisti. Eri aikaan vaan ehkä herätään ja syödään. 

Yhdysvallat johtaa B-lohkoa ennen toisella sijalla kärkkyvää Suomea. Eroa maiden välillä on kolme pistettä ja voitolla Suomi voittaisi lohkonsa.

− Siellä on paljon yksilötaitoa kärkiäijillä, Nopeita äijiä, puolustus liikkuu hyvin ja pystyy liikuttamaan kiekkoa. Erittäin hyvä ja kova joukkue tulee vastaan, Granlund analysoi vastustajaa.

Suomi on jo kaatanut näissä kisoissa ison maan, kun se voitti edellisen viikon lauantaina Kanadan selkein lukemin 5−1. 

Voitto isosta maasta ei tullut yllätyksenä.

− Olemme tienneet alusta asti, että olemme erittäin hyvä joukkue ja pystymme voittamaan ihan minkä jengin vain − jos ja kun pelaamme sitä meidän tyyliä ja sitoudumme siihen. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa huomenna ja voittaa koko lohko, Granlund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle