Mikael Granlund toiveikkaana uuteen kauteen: "Toivottavasti olemme heti alusta vahvempia"

NHL / Haastattelu
Granlund osallistui kesän aikana hyväntekeväisyysotteluun.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Mikael Granlund oli monien muiden suomalaisten NHL-pelaajien tavoin pelaamassa Oulussa järjestetyssä alumniottelussa. Uransa tehokkaimman kauden pelannut hyökkääjä kertoi tulevan kauden tavoitteistaan.

Minnesota Wildin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle St. Louis Bluesia vastaan. Joukkue otti kuitenkin ison askeleen parempaan päin, ja Mikael Granlund uskookin, että Wild nähdään myös ensi keväänä pudotuspeleissä.

— Se oli tosi iso askel oikeaan suuntaan, joten pääsemme tulevallakin kaudella varmasti taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta. 

— Toivottavasti olemme tulevalla kaudella heti alusta vahvempia ja keväällä vielä parempia. 

Jo runkosarjassa joukkue näytti hyviä merkkejä taistelutahdosta ja Wild sijoittuikin toiseksi keskisessä divisioonassa. Pienissä asioissa Granlundin mielestä on vielä parantamisen varaa, jotka täytyy olla kunnossa kauden alkaessa.

"Ne pienetkin asiat pitää pystyä tekemään hyvin"

— Pelasimme hyvän ja tasaisen runkosarjan, mutta homma jäi vähän vaiheeseen kevään tosipeleissä. Runkosarja on pitkä ja sitä täytyy edetä ottelu kerrallaan kevättä kohti.

— Asiat on kuitenkin pienestä kiinni, mutta ne pienetkin asiat pitää pystyä tekemään hyvin. Toivottavasti olemme ensi kaudella taas parempia.

Wild menetti kesän aikana esimerkiksi kokeneen Jason Pominvillen, mutta joukkue on tehnyt myös uusia hankintoja, kuten Marcus Folignon.

— Meiltä lähti muutama jätkä joukkueesta, mutta muutama tuli myös tilalle. Kuitenkin joukkueen runko on pysynyt muutaman kauden samana, mikä on minun mielestä erittäin positiivinen juttu.

— Meillä on tosi hyvä joukkue. Menestysmahdollisuudet ovat erittäin hyvät, joten pääsemme taistelemaan tosissamme.

Granlund aloittaa jo kuudennen kautensa Wildin kokoonpanossa ja on joukkueen kärkipelaajia.

— Silloin, kun itse tulin Wildiin, meitä tuli useampi samaan aikaan. Nyt me olemme taas vuoden vanhempia ja kokeneempia. Toivottavasti osaamme opettaa ja auttaa pelaajia tarvittaessa.

"Joka ikinen pelaaja haluaisi varmasti pelata siellä"

25-vuotiaan oululaislähtöisen hyökkääjän entinen sopimus loppui viime kauteen. Uusi sopimus tuli, mutta neuvotteluissa meni pitkään. Miksi näin?

— Näissä on tapana mennä aina pitkään. Ei siinä ollut mitään vaikeaa. Olen tyytyväinen, että saan jatkaa joukkueessa.

NHL on päättänyt, että liigan pelaajat eivät tule pelaamaan Etelä-Koreassa järjestettävissä olympialaisissa. Granlund olisi monien muiden tavoin halunnut pelata maansa väreissä.

— Erittäin harmillinen tilanne. Joka ikinen pelaaja haluaisi varmasti pelata olympialaisissa ja olisin itsekin ollut mielelläni mukana.

— Tämä asia on nyt kuitenkin näin ja sille ei voi mitään, joten näillä mennään.

Monia kiinnostaa se, missä Wild-hyökkääjä näkee omat kehityskohteensa. 

— Olen sitä mieltä, että aina voi jokaisella osa-alueella ottaa askeleen eteenpäin.

— Tässä on paljon sellaisia asioita, jotka olivat vaiheessa, kun tulin NHL:ään ja ne asiat alkavat mennä parempaan suuntaan. Ne ovat loppujen lopuksi pieniä pelillisiä asioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle