TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Mika Niemi tähtää ykkössentteriksi

LIIGA / Haastattelu
Kärpät-pelin aattona kolmen vuoden jatkosopimuksen Ässien kanssa solminut Mika Niemi ei ollut alkuunkaan tyytyväinen oman ketjunsa otteisiin perjantai-illan kamppailussa. Tulevaisuuden kuvioiden selviäminen ja kolme pistettä sen sijaan lämmittivät mieltä.

– Kolme pistettä on se tärkein juttu, mutta emme me kovin hyvin pelanneet. Ero ei missään tapauksessa ollut joukkueiden välillä ihan niin iso kuin lukemat antaisivat ymmärtää, Mika Niemi mietiskeli.

Ässät on napsinut pisteitä kauden alussa hyvällä vauhdilla, vaikka peliesitykset ovat heitelleetkin laidasta laitaan jopa ottelun sisällä. Niemen mielestä Ässien tekemisestä onkin löydettävissä selkeä ongelma.

– Lähdemme ihan liian usein mukaan vastustajan vauhtiin. Meillä on yksi sarjan parhaiten liikkuvista jengeistä, joten meidän pitäisi ehdottomasti rohkeammin toteuttaa omaa suunnitelmaamme. Teimme saman virheen keskiviikkona Hämeenlinnassa, ensi viikon tiistaina meidän pitää pystyä parempaan, kun HPK tulee vieraaksemme.


Niemi tunsi olleensa askeleen Kärppiä jäljessä.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Niemi on pelannut kaksi peliä yhdessä Veli-Matti Savinaisen ja Joel Armian kanssa. Ketjun peli näytti perjantaina paremmalta kuin keskiviikkona Hämeenlinnassa.

– Ai, se näytti siltä. Itsestäni tuntui, että ei se enää juuri huonommin voisi mennä. Pakko tästä on parantaa, näillä esityksillä löydän itseni taas pian nelosketjusta.

Tulevaisuus Porissa

Ässät osoitti torstaina luottamusta nuoreen keskushyökkääjänsä, kun seura kertoi tehneensä kolmen vuoden jatkopahvin 23-vuotiaan Niemen kanssa. Sentterin mukaan tulevaisuutta ei tarvinnut paljoa mietiskellä Ässien tarjottua sopimusta.

– Ei minulla tässä vaiheessa ollut kummempia haluja lähteä muualle. Tuntui aika selkeältä, että Pori on nyt se paras paikka kehittyä ja saada vastuuta.

Ässävalmentaja Karri Kivi kiitteli sopimuksen julkistamisen yhteydessä nuoren suojattinsa kilpailuviettiä. Niemen tavoite seuraavan kolmen vuoden jaksolle onkin varsin selkeä.

– Viimeistään viimeisenä sopimusvuotena olisi tarkoitus olla ykkössentteri. Tuskin seurakaan teki kanssani pitkää sopimusta sillä tarkoituksella, että pyörisin koko ajan kolmos- tai nelosketjussa.

Lahjakasta Niemeä on läpi lyhyen uransa pidetty suhteellisen laiskana harjoittelijana. Alkaneella kaudella hyökkääjän liikkuminen vaikuttaisi kuitenkin olevan aiempaa vaivattomampaa. Myös Kivi kertoi torstaina, että Niemi on löytänyt viimein sisäisen urheilijansa.

– No, jos sellainen on löytynyt, ei se ainakaan hetkeäkään liian aikaisin tapahtunut. Kai olen ottanut itseäni jollain tavalla niskasta kiinni ja aikuistunut, Niemi hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle