TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Mika Niemi ei turhia stressaa

LIIGA / Haastattelu
Viime kaudella itsensä Ässien ykkössentteriksi pelanneen Mika Niemen kuluva kausi on toistaiseksi kulunut kuitenkin nelosketjussa ja ilman ylivoima-aikaa. Jatkoaika tiedusteli porilaislupauksen tunnelmia TPS-ottelun tauottua.

Mika Niemi ei ole antanut statuksen laskun vaikuttaa suoritukseensa. TPS:aa vastaan keskushyökkääjä iski kiekon kahdesti ohi Atte Engrenin ja esitti muutenkin todella aktiivista peliä.

– En paljon ajattele henkilökohtaisia tilastoja, mutta oli hienoa päästä silti maalin makuun. Viime kaudella taisi mennä parikymmentä peliä ennen kuin osuin, Niemi muisteli.

Etenkin toisen erän kolmannella minuutilla syntynyt 2-1–maali hiveli katsojien silmiä. Hallittu rystynosto läpiajosta ei ollut Niemeltä mikään hetken mielijohde.

– Ihan vakiokikka se on, ja nyt sattui jopa menemään.


Kaksi. Mika Niemi johtaa Ässien maalipörssiä yhdessä Pasi Salosen kanssa.
Mikko Ruohola http://ruohola.org

Viime kaudella Niemi aloitti tulokkaana nelosketjusta. Loukkaantumisten myötä keskushyökkääjä pääsi myös kokeilemaan ylemmissä ketjuissa ja sinetöi hyvillä otteillaan itselleen ykkössentterin paikan. Ennen tätä kautta mies haki vauhtia jalkaoperaatiosta, kaikesta päätellen onnistuneesti.

– Kesällä jäivät jäät vähiin, sillä ennen Pitsiturnausta en ehtinyt olla jäällä kuin 15 minuuttia. Ihan hyvässä kunnossa tunnen kuitenkin olevani. Jalat ovat nyt terveet ja nautin pelaamisesta.

Lauantain kaltaisten otteiden jälkeen peliaikaakin lienee taas luvassa enemmän. Ylivoimaa mies ei ole vielä tällä kaudella juurikaan päässyt pelaamaan, mutta juniorina hurjia tehoja iskeneelle Niemelle tuntuu sopivan rooli kuin rooli.

– Sillä ei oikeastaan ole merkitystä missä ketjussa pelaan. Meillä on neljä hyvää sentteriä, joista jokainen pystyy pelaamaan melkein missä roolissa tahansa, Niemi tiivisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle