Mika Lehdolle käy Sirenin paluu ja kiekkosade

LIIGA / Haastattelu
Kolmannen Tampereen paikallispelin jälkeen oli lehdistön tentattavana hikinen, mutta tyytyväinen Mika Lehto. Vammalalaislähtöisellä maalivahdilla oli takanaan jälleen yksi loistava ottelu hyvin sujuneen syksyn jatkoksi.

Lehdon tyytyväisyys ei johtunut kuitenkaan vain omasta hyvästä esityksestä ja kahdesta pisteestä, vaan myös joukkueen parantuneesta esityksestä. Lehdon mukaan joukkueen hyvä peli helpottaa myös maalivahdin tehtäviä.

- Joukkue pelaa kokoajan peli peliltä paremmin ja kurinalaisemmin edessä. Tänäänkin joukkue nosti selvästi tasoa pelin edetessä ja pelasi fiksusti. Tuollaisen joukkueen takana on myös hyvä pelata ja aina kun jokunen veto jää, niin itseluottamus kasvaa. Tietenkin, jos ne ei jäisi, niin itseluottamus alkaisi rakoilla.

Perjantain pelissä Lehto tuntui ehtivän joka paikkaan. Pariin otteeseen kiekon tielle osui vain maila, ja kertaalleen Lehto otti vastaan kovan vedon kypärällään ja jäi makoilemaan hetkeksi jään pintaan.

- Täytyisi olla vähän enemmän hereillä, ei kukaan vedä niin kovaa tai nopeasti. Olin tilanteessa vähän löysin lihaksin, en oikein odottanut mihin veto tulee ja tein vähän väärän liikkeen, ja näin veto poksahti suoraan suuhun ja aukaisi vähän sisäkaluja. Olo oli vähän kun pelaajalle taklauksen jälkeen. Yllättävä isku sai lihaksiston hieman flegmaattiseksi enkä pysynyt pystyssä. Nykyajan maskit ovat kuitenkin niin hyviä, että taju ei sentään lähde.

Lehdolla riittikin pelissä töitä. Ainoastaan kolmannessa erässä oli rauhallisempaa. Tapparan veräjänvartijalle kelpaa kuitenkin kiekkosade.

- Hiljaisempina hetkinä pitää pystyä keskittymään paremmin ettei tule sellaisia maaleja kuin Ilveksen toinen maali. Kun pelataan kurinalaisesti eikä päästetä vastustajaa omalle alueelle, niin pitää pystyä pitämään itsensä hereillä. Silloin se on automaatio, kun vetoja tulee tasaisesti, mutta jos verrataan vaikka viimevuotiseen, niin syksyssä oli paljon opettelemista kun kuteja tuli viiden minuutin välein yksi.

- Maalivahdille on helpompi pelata kun vetoja tulee paljon. Se nähtiin Pelicans-pelissäkin. Pelicans laukoi joka paikasta ja kun maalivahti oli kuuma, niin Sasu pomppi ja hyppi ja oli aina kiekon tiellä. Siitä lämpiää vielä lisää ja itseluottamus kasvaa ja saa hyvän fiiliksen, kun muutama aina kopsahtaa hanskaan. Jos vetoja tulee vähän ja muutama menee sisään, niin itseluottamus murenee nopeasti. Siksi pitääkin keskittyä huolellisesti, vaikka töitä ei olisikaan.

Tapparan maalivahtivalmentajaksi palasi jokin aikaa sitten Lehdolle tuttu mies. Viime vuonna ”JJ”:n kanssa yhteistyötä tehnyt Jaakko Siren oli tervetullut valmennettavankin puolesta.

- Tuttu mies tietää miten potkia perseelle ja tiedämme miten hän vaatii ja millaisella formaatilla hän valmentaa. Kyllä päävalmentajalla ja apuvalmentajalla on tarpeeksi tekemistä 25 kenttäpelaajan kanssa.

Lehdon mukaan uudesta maalivahtivalmentajasta keskusteltiin myös Tapparan veräjänvartioiden kanssa.

- Tottakai siitä käytiin keskusteluja, kun tällainen tapahtuu kesken kauden. Vaihdoimme mielipiteitä täysin avoimesti. Suhtauduin vaihdokseen avoimin mielin.

» Lähetä palautetta toimitukselle