Miika Lahden mietteitä

LIIGA / Haastattelu
JYPin taistelun ydin oli Miika Lahti kahdella maalillaan. Hän ei kuulu joukkueen konkariosastoon, sillä ikää on vain 17 vuotta ja reilu kuukausi päälle.

Runkosarjan 35 ottelussa Lahti keräsi pisteet 7+7, yhtenä joukkueensa nuorimmista pelaajista. Pudotuspelien 10 ottelussa tilille oli kertynyt vain yksi maali. Nyt sama mies tykitti kahdesti, ensin rikkomalla JYPin kuparisen ja sitten tasoittamalla tilanteeksi 2-2. Ottelun alku oli kuitenkin hankala.

- Alussa ei oikein päästy peliin mukaan. Lopussa sitten pelattiin hyvää peliä, saatiin pari maalia ja päästiin kiinni. Ehkä ne Tapparan kaapit sitten vähän hyytyi loppua kohden, hän tuumi.

- Monesti aikaisemminkin on ollut näin, mutta ollaan voitettu huonollakin pelillä. En sitten tiedä, jännitettiinkö taas liikaa. Eilenkin alku oli vähän tahmeaa ja tänäänkin vähän samanlaista, Lahti pohti ottelun tauottua.

Lahden mielestä voitto Tapparasta tiistaina ei ole mahdottomuus, mutta ei helppoakaan.

- Ihan oman pelin kautta tässä on lähdettävä matkaan. Näiden jätkien kanssa on kyllä helppo pelatakin, kun rinnalla miehet liikkuu paljon ja samalla tulee paljon maalipaikkoja. Kova liike ja oma peli, siinä se on. Tapparalla on mukana joitakin liigamiehiä, mutta pelkästään niihin ei voi tuijottaa. Oma peli on tärkeämpi, hän painottaa.

Finaalien jälkeen reissuun

Miika Lahti kuuluu myös niihin nuoriin, jotka saivat kutsun tämän kevään 18-vuotiaiden MM-kisoihin Valko-Venäjälle. Vuonna 1987 syntyneenä hänellä on mahdollisuus MM-kisapaikkaan myös ensi vuonna.

- Ei se valinta jo nyt oikeastaan ollut yllätys, periaatteessa osasin vähän odottaakin. Vähän niitä kisoja oon kyllä miettinyt, mutta tällä hetkellä nää finaalit on paljon tärkeämpiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle