ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Mielonen: ”Ei mennyt ihan lapaan”

LIIGA / Haastattelu
Ässät kukisti kotihallissaan tiistai-iltana sarjajumbo Ilveksen. Porilaisten loukkaantumissuman myötä kokoonpanoon päässyt Juho Mielonen oli tyytyväinen tulokseen.

– Se oli tiukka vääntö. Voitto on aina voitto, joten kolme pistettä on hieno juttu, vaikkei se kaunista ollutkaan. Ylivoima ei aluksi sujunut, mutta onnistuttiin tekemään siinä voittomaali, tuumasi Ässien puolustaja Juho Mielonen.

Omaan esitykseensä tiistain ottelussa oikealta laukova puolustaja oli tyytyväinen. Mielonen kertoo pyrkineensä pelaamaan yksinkertaista ja helppoa peliä.

– Yritin pelata, kuten valmennuksen kanssa on sovittu. Nyt on näyttänyt ihan hyvältä. Tommi Taimen kanssa meillä on hyvä sävel, pelasimme treenikaudellakin yhdessä. Meillä on melko lailla sama ajatusmaailma.

Palloilua eri seuroissa

Mielosen kausi on ollut rikkonainen. Puolustaja ehti pelata syyskuun lopulla ainoastaan yhden ottelun patapaidassa, mutta kun mies ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon, peliaikaa haettiin muualta. Mielonen päätyikin avittamaan HIFK:n puolustajapulaa viiden ottelun ajaksi, jolloin pistetilille kertyi tehot 0+2.

– Oli hieno kokemus päästä pelaamaan HIFK:ssakin. Se on klassikkoseura ja siellä on myös hyvä, erilainen tunnelma. Helsinki on Porin lailla todella intohimoinen lätkäkaupunki.

Matka jatkui vajaan kuukauden päästä, kun Ässien faniristeilylle alun perin ilmoittautunut puolustaja sai reissua edeltävänä päivänä tietää, ettei osallistuisikaan laivamatkalle. Kohdemaa pysyi kuitenkin samana, sillä Mielonen päätyi lainalle Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla olevan Mora IK:n riveihin. Kahdeksan ottelun jälkeen kasassa oli tehot 0+4 sekä iloinen mieli.

– Haettiin peliaikaa ja sellainen reissu tuli vastaan, viihdyin sielläkin. Menin melko pitkälle englannilla. Yritin töksäytellä jotain välillä ruotsiksi, mutta aina ei mennyt ihan lapaan ne jutut, 24-vuotias pakki naurahti.

– Verrattuna Suomeen pelaaminen Ruotsissa erosi paljon. Siellä ei paljoa taklailtu, ja peli oli todella kiekollista. Ruotsissa on myös isot kaukalot ja siellä luisteltiin paljon, tai muuten tuli ongelmia. Allsvenskan oli todella hyvätasoinen sarja, hienot jätkät, pakko on kehua.


Juho Mielonen oli ässäpuolustuksen parhaimmistoa Ilvestä vastaan.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Taistelua pelipaikasta

Mielonen myöntää, että reissaaminen ja joukkueen vaihtaminen on raskasta, mutta näkee asiassa pelkästään hyvää. Paluu pelaavaan kokoonpanoon tuli savonlinnalaissyntyisen Mielosen eteen ennen vuodenvaihdetta, kun Ässät kohtasi vieraissa HPK:n. Patapaidassa pelejä on Ilves-ottelun jälkeen kertynyt yhteensä viisi. Mielosen sopimus päättyy tähän kevääseen, eikä jatkosta ole ollut vielä puhetta.

– Positiivista se oli, että sai pelata. Ei seurallekaan ole mitään hyötyä pelaajasta, joka katsoo matsit katsomosta. Oli oma haluni lähteä ja paluu tuntuu hyvältä. Täällä on kuitenkin koti. Palasin taistelemaan peliajasta ja nyt onkin saanut pelata, kun on tullut loukkaantumisia. Meillä on hyvät jätkät ja kova taistelu pelipaikoista.

– Sopimusta ei ole mihinkään suuntaan vielä, nyt keskitytään tähän kauteen.

Ässien seuraavat pelit ovat tammikuun tasausottelut, ja porilaisia vastassa on sarjakärki KalPa. Kuopiolaiset kohtasivat joukkueiden edellisessä yhteenotossa tappion Porissa lukemin 4-1. Ässille edessä on työntäyteinen viikonloppu.

– Siitä tulee kova, rankka rupeama. Ensin käydään vieraissa ja sitten lauantaina kotona. Reissataan vähän, mutta molemmilla joukkueilla se matka on kuitenkin sama.

» Lähetä palautetta toimitukselle