Micke-Max Åsten: "Voin tehdä itsestäni tarvittaessa silmätikun"

LIIGA / Haastattelu
Micke-Max Åsten herättää tunteita niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.
Micke-Max Åsten on 25-vuotias hyökkääjä, joka herättää tunteita katsomossa kuin kentällä vastustajissa. Hänen seuransa on Helsingin IFK. Hän oli kaudella 2015-2016 voittamassa helsinkiläisille SM-hopeaa, mutta tavoitteet ovat sen kirkastamisessa kuluvan kauden päätteeksi.

Ari-Pekka Selin saapui täksi kaudeksi helsinkiläisseuran päävalmentajaksi. Micke-Max Åsten näkeekin Selinin tuoneen mukanaan pieniä uudistuksia HIFKin jokapäiväiseen toimintaan sekä arkeen.

− Isoimmat muutokset näkyvät päivittäisessä tekemisessä sekä työvaatimustaso on noussut. Tietysti jokaisella koutsilla on pienet omat juttunsa ja tavat. Niihin ollaan pikkuhiljaa tottumassa. Ainahan se vie oman aikansa opiskella uuden koutsin tapoja.

HIFK on tällä hetkellä pienessä nousutuulessa. Åsten näkeekin harjoittelun olevan isoin avain johtuvaan pelilliseen vireeseen. Hän ei ole kuitenkaan aivan täysin tyytyväinen joukkueen alkukauden esitykseen. 

− Suurin syy vireeseen on varmaan laadukas harjoitteleminen. Me olemme harjoitelleet paljon asioita ja saaneet tuotua niitä sitten pelaamiseen. Kuitenkaan ei nyt ihan hirveän tyytyväinen voi olla, eikä myöskään pidä olla. Kohtuullisen tyytyväinen voi kuitenkin olla siihen, mihin pelaamisemme on kehittynyt. Se on koko ajan parantunut. 

Hyökkääjä löysikin mainiosta vireestä huolimatta parannettavaa joukkueena seuraaviin otteluihin. 

− Katsottiin aamutreeneissä vähän tilastoja, erikoistilannepelaamisemme on viime aikoina ollut huonoa. Sekä alivoimaa että ylivoimaa pitää vielä parantaa.

Åsten kuvailee itseään pelaajana erittäin työteliääksi, jolla löytyy myöskin kiekollista taitoa. Hän myös näkee pelilliseksi vahvuudekseen periksiantamattomuuden. Hän toivoo, sen näkyvän joka ilta kaukalossa kaikessa tekemisessä.

Hyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella helsinkiläisseuran pelaajista eniten alivoimalla. 

− Alivoimalla pelaaminen ei ole mitään hirveän taktista, toki pieniä taktisia juttuja on. Minulla on suuri halu suojella omaa maalia. 

Åstenin pelityylin takia, hänestä tulee helposti monen vastustajan silmätikku, jonka seurauksena myös tunteet saattavat leiskua puolin ja toisin. 

− Kyllähän mä helposti pystyn tekemään itsestäni silmätikun. Siinä on kuitenkin aina riskinsä, että minusta tulee samalla myös tuomareiden silmätikku. Se helpottaa tuomareiden tehtävää, heidän on varsin helppo viheltää mulle jäähy. 

Hyökkääjä antaa joka ilta kaukalossa kaikkensa ja pelaa tunteella. Hän kokee, että joukkueen sytyttäminen kesken ottelun tulee aivan luonnostaan. Åsten myös toteaa samalla, ettei vielä siihen ole ollut tarvetta. Runkosarja on kuitenkin pitkä, joten jossain vaiheessa varmasti siihen tulee enemmän tarvetta.

− Joukkueen sytyttämiseen on monia keinoja, se tosin riippuu paljon pelin luonteesta ja miten peli on edennyt siihen pisteeseen. Sen jälkeen puntaroidaan, että mikä kyseiseen tilanteeseen sopii parhaiten. 

Åsten nimeää suurimmaksi tavoitteeksi loppukaudelle mestaruuden voittamisen. Aiemmin hän on päässyt varsin lähelle sitä. 

EDIT: 4.12.2017 klo 17:52 muokattu ingressiä, helsinkiläisten voittaneen hopean ajankohdan täsmennys.

» Lähetä palautetta toimitukselle