Micke-Max Åsten: "Menen sinne lapioimaan"

LIIGA / Haastattelu
Micke-Max Åsten on usein toiminnan ytimessä.
Helsingissä tehtiin tiistain liigakierroksella seurahistoriaa, kun HIFK voitti ensimmäisen kerran runkosarjan. Ässät jäi pelissä täysin kotijoukkueen luistimiin, ja ottelun jälkeen matsia kertasi helsinkiläisten Micke-Max Åsten.

− Saimme huikean lähdön, kun iskimme minuuttiin kaksi maalia. Pelasimme kohtuu ehjän 60-minuuttisen ja se riitti tänään [tiistaina], analysoi Micke-Max Åsten.

Porilaiset hävisivät HIFK:lle rumin lukemin 7-0.

− Ässillä ei ollut mitään eväitä meitä vastaan. Valmistauduimme joukkueena hyvin ja päätimme, että tänään kirjoitetaan historian kirjat uusiksi. Laitoimme kaiken likoon, jatkoi hyökkääjä.

HIFK on korjannut kovalla tahdilla pisteitä otteluista.

−Meidän suurin tavoitteemme on ollut se, että emme häviä kahta ottelua putkeen. Olemme pysyneet siinä suunnitelmassa ja tulosta on tullut. Haluamme olla Suomen paras jengi.

Åsten on HIFK:n oma kasvatti.

− On hienoa jättää jälki itsestään ja toivon, että keväämmällä se on vielä isompi. Tavoite on nostaa kannua.

Åstenilla on selvä kuva roolistaan joukkueessa.

− Olen alivoimantappaja. Pyrin aina ensin rikkomaan vastustajan momentin ja sitten työntämään paineen heidän päätyynsä. Roikun kovaa kiekossa tuoden energiaa ja fyysisyyttä, kertoi muuliksikin kutsuttu Åsten.

Muuleilla on tapana potkia kovaa.

− En tiedä, mistä tämä muuli pudotuspeleissä potkii. Maalin edessä kiekkoa maaliin, mutta ei, sehän on säännöissä kielletty. Menen sinne lapioimaan, päivitteli tyytyväisyyttä uhkuva HIFK-hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle