ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Mestis-tähdet tutuksi: Tomi Peltonen ei saanut Tapparassa mahdollisuutta − lapsi ja iso rooli toivat Lempäälään

MESTIS / Haastattelu
Peltonen pelaa uransa parasta kiekkoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestis tähdet -tutuksi juttusarjassa esittelyvuoron saa LeKin kultakypärä Tomi Peltonen. Tamperelaislähtöinen hyökkääjä on kulkenut pitkän tien Mestiksen eliittiin.

LeKin tämänhetkinen kultakypärä Tomi Peltonen on pelannut Mestistä eri joukkueissa liki vuosikymmenen. Tapparan juniorijoukkueissa uransa alkutaipaleella pelannut Peltonen on tällä kaudella nakuttanut enemmän tehopisteitä kuin koskaan aiemmin aikuisurallaan.

Kipinä jääkiekkoon syttyi kuten monella muullakin lapsella noin 5-6-vuotiaana.

− Kavereiden kanssa olimme hosuneet lätkämailojen kanssa ulkona ja isän kanssa pelasimme sählyä eteisessä niin, että meinasi peilitkin tippua seiniltä, kertoi Peltonen varhaisista mailapelikokemuksistaan.

Peltonen aloitti Tapparan C-junioreissa kaudella 2001-02 pelaten 12 ottelua tehoin 2+0. Seuraavat vuodet kuluivat kirvesrintojen organisaatiossa ja hivuttautuminen kohti aikuisten pelejä kulki sujuvasti.

Liigan porteilta reissun päälle

Vuosikymmenen vaihteessa Peltonen kolkutteli jo Liigan portteja ja pelasikin Liigassa kahdella eri kaudella, kuitenkin vailla mainittavaa menestystä. Tuohon aikaan miehen ensimmäinen lyhyt visiitti LeKiin näki myös päivänvalon.

Kausi 2010-11 vierähti Kiekko-Laserin joukkueessa Mestiksessä. Kauden aikana 46 ottelussa syntyi tehot 12+9.

− Siinä oli mukana sellaista uusien kokemusten hakua, ja halusin myös nähdä muita paikkoja lätkänpelaajana. En kadu päätöstäni lähteä sinne, Peltonen muisteli lopulta yhden kauden mittaiseksi jäänyttä pohjoisen-reissuaan.

Seuraavalla kaudella Peltonen pelasi ensimmäisen kautensa LeKin sopimuspelaajana. 15 tehopistettä 29 ottelussa oli hyökkääjän saldo saukkopaidoissa.

Uran parhaat hetket Kouvolassa − lapsen syntymä piti Suomessa

− Joukkuehenki oli KooKoossa aina hyvä. Olimme myös kolmena vuotena peräkkäin Mestiksen finaaleissa ja voitimme mestaruudenkin. Oli hienoa olla mukana nostamassa KooKoota takaisin Liigaan ja muutenkin pelata siellä jääkiekkoa, kertasi Peltonen neljää vuottaan Kouvolassa.

Kouvolassa Peltonen muistetaan edelleen hyvänä joukkuepelaajana ja iloisena persoonana. Peltonen summaakin Kouvolan-vuosiensa olleen hienoa aikaa kaikin puolin.

Täksi kaudeksi Peltonen siirtyi Tampereelle. Sopimus hallitsevan mestarin Tapparan kanssa nostatti toiveita paikasta suomalaisen jääkiekon ytimessä. Kävi kuitenkin hieman toisin, eikä Peltonen saanut kunnollista mahdollisuutta näyttää osaamistaan kirvesrinnoissa.

LeKiin jääminen oli vastikään 30 vuotta täyttäneelle Peltoselle helppo ratkaisu.

− Vaikka minulle olisi ollut ulkomaillakin ottajia, päätin jäädä LeKiin. Lempäälässä oli minulle iso rooli tarjolla. Lapsen syntymän vuoksi minulla ei myöskään ollut halua lähteä Suomesta pois, taustoitti Peltonen ratkaisuaan.

Kukoistava kolmekymppinen

LeKissä on syntynyt 36 ottelussa 32 tehopistettä. 13+19 tarkoittaa sitä, että kuluva kausi on ollut Peltosen uran tehokkain. LeKillä on yksi ottelu jäljellä runkosarjassa, ja pudotuspelimahdollisuudet ovat jäämässä ohuiksi.

Menestyminen ja pelaaminen ovat kuitenkin olleet asioita, jotka ovat ajaneet Peltosta eteenpäin uransa parhaalla kaudella.

− Olen saanut paljon vastuuta ja luottoa peliajan muodossa. Olen halunnut näyttää osaamistani ja voitontahtoani. Siitähän tässä kaikessa on loppujen lopuksi kysymys. Joukkue ja valmennus ovat LeKissä viimeisen päälle kunnossa.

Viikon päästä pelattava ottelu JYP-Akatemiaa vastaan määrittää pitkälti sen, onko LeKillä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin.

− Päivän päätteeksi menestyminen on kuitenkin ainoa asia mikä merkitsee, kiteyttää Peltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle