Mestis-tähdet tutuiksi: Pelipaikan muuttuminen, opiskelut ja pitkä välimatka Heinolaan - Perttilällä värikäs kausi

MESTIS / Haastattelu
Juuso Perttilä on ollut liukas pideltävä vastustajille.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Juonikas, taitava ja luova. Tällä kaudella Peliitoissa Mestistä sekä sentterinä että laiturina pelannut Juuso Perttilä listaa adjektiivejä kysyttäessä, millaisin termein hän itseään kuvailisi. Helsingissä asuva ja lääkiksessä täysipainoisesti opiskeleva hyökkääjä on lyönyt itsensä heinolalaisten sydämiin kuluvalla kaudella.

− Ne ovat vahvuuksia, kiekollisesta pelistä elän, Peliittojen paidassa pisteet 13+21 nakuttanut 24-vuotias hyökkääjä Juuso Perttilä pohtii viitaten edellämainittuihin adjektiiveihin.

Kauden aikana ehkä jopa poikkeuksellisen paljon tien päällä matkustava HIFK-kasvatti tuli reilu vuosi sitten Peliittojen vahvuuteen Suomi-sarjasta.

− Vuosi sitten tammikuussa tulin Mestikseen. Minulla oli ranne murtunut, alku oli oikeastaan tuntuman hakua pelihommiin sen murtuman takia. Alussa vauhtia oli itselle oli aika paljon, mutta kyllä siihen tottui.

Suuren yleisön - ja etenkin heinolalaisten - mielissä Perttilä on tämän kauden yksi läpilyönneistä. Onko tällä kaudella otettu askelia eteenpäin?

− On ja ei, olisin halunnut olla tehokkaampi tällä kaudella. Toisaalta minut siirrettiin syksyllä sentteriksi ja siinä sekä oman pään pelaamisessa kehityin aika paljon. Se ei ole niin vierasta minulle kuin mitä se viime kaudella oli.

Hetki kerrallaan

Peliitat palautti vuoristoratamaisen runkosarjan päätteeksi pudotuskiekon Heinolaan muutaman heikomman kauden jälkeen. Suomi-sarjan pudotuspeleissä 13 ottelussa hienolla 1,69 pisteen keskiarvolla liekehtinyt Perttilä tietää kokemuksesta, että kevään otteluissa on oma mausteensa.

− Pudotuspelipaikkaan pitää olla tyytyväinen, kauden aikana meille mahtui kahdeksan pelin voittoputkia ja toisaalta otettiin nuhaan aika pitkään. Se oli vähän ailahtelevaa menoa, runkosarjan päätöksessä Jaakko Lantan laiturina viilettänyt hyökkääjä pohtii.

Perttilän kommenteista pystyy rivien välistä lukemaan, että hetkessä elämisen jalo taito näyttäisi korostuvan miehen ajatuksissa.

− Nyt ollaan niissä peleissä, missä halutaan olla. Siihen pitää olla loppuviimein tyytyväinen. Ne ovat hauskoja pelejä, Suomi-sarjassa pääsin useampana keväänä pelaamaan. Niissä on jotenkin oma tunnelma, niistä peleistä pitää nauttia.

Matkustaminen ja opiskelut verottavat, mutteivät pysäytä

Peliitat päätti runkosarjan urakkansa perjantaina tappioon SaPKoa vastaan. Paljon matkustavalle Perttilälle viikonlopun huili tuli ymmärrettävästi hyvään saumaan. Reissaaminen ja opiskelu kuuluvat elämään kiekon ohessa.

− Ajetaan aina täältä Heinolaan, reissaaminen on ollut kauden aikana myös iso haaste. Onneksi meitä kulkee useampi kaveri, niin ei tarvitse yksin ajaa. Lääkiksestä on tarkoitus valmistua vuoden päästä, Helsingissä asuva hyökkääjä alleviivaa.

− Nyt tässä saa kuitenkin hyvin huilattua viikonlopun, että pleijereissa kyllä riittää virtaa. Ne on niitä pelejä, mitä varten mekin ollaan koko kausi reissattu ja pelattu.

Pelkästään yhteen suuntaan 140 kilometrin matkustaminen, täysipäiväiset opinnot sekä ensi viikolla alkavat pudotuspelit ja niissä kaiken lisäksi luonnollisesti menestyksen tavoittelu muodostavat yhdistelmän, johon ei monesta ole.

− Toivottavasti Mestis-kauden mieleenpainuvin hetki on vielä tulossa. Kyllä se hattutemppu Hokki-pelissä oli myös ihan mieleenpainuva.

» Lähetä palautetta toimitukselle