Mestis-ikoni Tuukka Pulliainen palasi Kupittaan kaukaloon

MESTIS / Haastattelu
Vielä viime kaudella Tuukka Pulliainen laittoi lättyä pussiin TUTO-paidassa.
Kuva © Timo Savela
Viime kauteen uransa lopettanut Tuukka Pulliainen palasi TUTO-paitaan lauantaina järjestetyssä alumniottelussa. Uran jälkeistä aikaa Pulliainen on viettänyt työn ja perheen parissa.

TUTOn seurahistorian neljänneksi tehokkain pelaaja Tuukka Pulliainen, 33, oli tyytyväinen paluusta kotiareenalle. Alumniottelussa TUTO taipui Forssan Palloseuralle rangaistuslaukauksissa, mutta se ei masentanut Pulliaisen mielialaa.

— Oli kiva vetää TUTO-paita ylle ja pelata. Olen käynyt muutaman "höntsäpelin" muuallakin pelaamassa.

Uran viimeiset viisi vuotta TUTOn riveissä kiekkoillut hyökkääjä on viettänyt lopettamisen jälkeen aikaa perheen kanssa ja elänyt tavantallaajan työelämää.

— Olen tehnyt "normitöitä" kuljetusalan yrityksessä eli siistiä sisähommaa päässyt tekemään. Nyt on helpompaa viettää perheen kanssa aikaa, kun ei tarvitse viikonloppuja reissata maakunnissa pelireissuilla.

Liigassa 195 ottelua TPS:ssa ja HPK:ssa tahkonnut turkulainen myöntää välillä haikailleensa takaisin pelikentille, mutta pitää silti lopetuspäätöstä oikeana.

— Välillä on ollut ikävä takaisin kaukaloon, mutta välillä taas ei. Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen.

NHL:ään Los Angeles Kingsin vuonna 2002 varaama Pulliainen on seurannut TUTOn tämän kauden otteita raporttien kautta. Hallille tulemiseen ei ole ollut aikaa.

— Paikan päälle en ole päässyt katsomaan, tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tulokset olen seurannut ja sillä tavalla tiedän, missä joukkue menee.

Turun Kupittaalla alumniottelussa oli muitakin TUTOn entisiä tähtiä. Muun muassa 248 peliä Kupittaalla pelannut Petri Tähtisalo.

Juttua muokattu 14.08: Juhani Tamminen ja Markus Laine peruuttivat osallistumisen, eivätkä olleet mukana ottelussa, toisin kuin jutussa kerrottiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle