Medvešcakin tähtihyökkääjä: Sveitsiläistä kiekkoa ei arvosteta tarpeeksi

KHL / Haastattelu
Pascal Pelletier on zagrebilaisten ykköstykki.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Medveščak Zagrebin ykköshyökkääjä Pascal Pelletier pelaa vahvaa KHL-kautta. Kanadalaislaituri johtaa joukkueensa pistepörssiä 15 pisteellä. Maanantaina kroatialainen vierasjoukkue haki arvokkaat vieraspisteet Helsingistä maalein 2-3. Pelletieriltä löytyy yllättävä side myös Jokereiden joukkueeseen.

Ensimmäistä KHL-kauttaan pelaavan Pascal Pelletierin pistesaldo karttui myös Helsingin maanantai-illasssa. Medveščak Zagrebin paras pistemies mies syötti kaksi joukkueensa kolmesta maalista. Helsingin Areenan käytävältä löytyikin tyytyväinen mies, joka antoi kotijoukkueelle täyden tunnustuksen.

− Erittäin tärkeä voitto meille. Jokerit on hitonmoinen jengi, jossa on taitavia pelaajia ja he pelaavat todella kovaa.

Viime kaudella hyvin menestyneen Medveščakin kausi on alkanut mollivoittoisesti. Valmentajakin vaihtui hiljattain, kun kanadalainen Dean Fedorchuk hyppäsi joukkueen puikkoihin.

− Hän tuntee KHL-kiekkoa ja pystyy opettamaan hyvin, miten pelata venäläisiä joukkueita vastaan, Pelletier kertoi joukkueen tunnelmista.

− Tämä voitto oli ensimmäinen uuden valmentajan alaisuudessa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta nousua, Pelletier summasi maanantain ottelua.

Medveščakin joukkue koostuu pääosin pohjoisamerikkalaisista pelaajista, ja joukkue uusiutui täksi kaudeksi paljon. Joukkueen vahvuudet löytyvät tyypilliseen nikkarityyliin maalineduspelaamisesta. Pelletier pitää joukkueen sopeutumista KHL-kiekkoon hyvänä.

− Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet aiemmin KHL:ssä ja Euroopassa, kuten minäkin, joten ihan uusi asia iso kaukalo ei ole.

− Helsingissä on yksi sarjan isoimmista kaukaloista, ja se vähän näkyi tänään, Pelletier analysoi.

"Sveitsin kiekko ei saa ansaitsemaansa arvostusta"

Vuosina 2010-2013 nykyisin 31-vuotias Pelletier pelasi Sveitsissä Langnau Tigersin paidassa. Taitava laituri pitää suurimpana erona Sveitsin NLA-liigan ja KHL-kiekon välillä lähinnä pelaajien kamppailuvoimassa.

− Mielestäni Sveitsin liiga ei saa ansaitsemaansa arvostusta muun kiekkomaailman silmissä. Siellä on erittäin taitavia pelaajia, jotka pärjäisivät myös KHL:ssä.

− Vauhdissa ja taitotasossa en näe eroa, mutta KHL-pelaajat ovat astetta isompia ja vahvempia.

− Sveitsin liigan korkea taso näkyy myös Sveitsin maajoukkueen vahvana kehittymisenä, Pelletier kehuu käkikellomaan kiekkokulttuuria.

Kokenut laituri on tahkonnut urallaan vuosia AHL-kiekkoa, ja yrittänyt myös NHL-kaukaloihin. Viime kaudeksi hän siirtyi Sveitsistä Vancouver Canucksin riveihin, mutta kausi vierähti AHL-seura Utica Cometsin paidassa. Paluu Pohjois-Amerikkaan johtui jääkiekon ulkopuolisista syistä.

− Vaimoni oli viime vuonna raskaana, ja halusimme saada lapsen kotona.

Tämän kauden pelipaikan suhteen kanadalaisella oli useita vaihtoehtoja.

− Sain paljon tarjouksia niin AHL:stä kuin KHL:stäkin. Päädyimme valitsemaan Zagrebin, koska se on myös perheeni kannalta hyvä paikka.

− Kaupunki on kaunis, ihmiset ja fanit ovat mukavia. Lisäksi ilmasto on miellyttävä, tuore isä perustelee valintojaan.

Sveitsin vuosilta jäi yhteys myös Suomeen

Suomeen Pelletierillä on läheinen kontakti Sveitsin vuosien joukkuekaverin Kurtis McLeanin kautta.

− Hänen vaimonsa on suomalainen ja tunnen heidät hyvin. He olivat häissämme viime kesänä, ja me puolestamme heidän häissään pari vuotta sitten. Hän on erittäin hyvä ystäväni. Pidämme säännöllisesti yhteyttä, mies kertoi hymyillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle