McAvoy: "Me emme pysähdy"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Charlie McAvoy on tehnyt kuuteen otteluun tehot 1+3.

Venäjä ja Yhdysvallat pelasivat nuorten MM-kisojen kiistatta parhaan ja viihdyttävimmän ottelun.

Finaalipaikka ratkottiin vasta rangaistuslaukauksilla. Yhdysvaltojen puolustaja Charlie McAvoy oli onnellinen finaalipaikan ratkettua.

− Aika uskomatonta, että pääsemme finaaleihin. Tällä hetkellä on vaikeaa löytää sanoja, mutta olemme innoissamme.

Välierä oli tiukkaa vääntöä kahden laadukkaan joukkueen välillä. McAvoy ei ole aiemmin kokenut vastaavaa.

− Tämä on varmasti jännittävin peli, jossa olen ollut mukana.

McAvoy kehui ottelun jälkeen rangaistuslaukauksilla pelin ratkaissutta Troy Terryä ja Yhdysvaltojen maalia vartioinutta Tyler Parsonsia.

− Tiesimme, että Terryllä on uskomattomat taidot ja hyvät kädet. Hänellä on jäätä suonissaan ja hän todisti sen tänään.

− Parsonsin kokemus oli meille iso asia tänään. Hän ei ollut hermostunut ja me luotimme siihen, että hän vie meidät finaaleihin.

Yhdysvallat johti ottelua kahden erän jälkeen lukemin 3−2. Venäjä tuli kuitenkin tasoihin päätöserän alussa. McAvoy hehkutti tapaa, jolla hänen joukkueensa kokosi itsensä tasoitusosuman jälkeen.

− Ei ole koskaan helppoa, kun johtaa peliä ja menettää johtoaseman. Mutta se, miten kokosimme itsemme, kertoo paljon siitä, millainen joukkue olemme. Me emme pysähdy. Meillä on luonnetta.

Voitto oli sikälikin historiallinen, että Yhdysvallat ei ole aiemmin voittanut Venäjää pudotuspeleissä nuorten MM-kisoissa. Voitot aiemmista kohtaamisista Venäjälle olivat 7−0.

− Aloitamme tästä uuden putken, McAvoy sanoi päättäväisesti.

Viime kesänä Boston Bruinsiin varatulle McAvoylle ei ollut väliä sillä, tuleeko finaalissa vastaan Kanada vai Ruotsi.

− Valmistaudumme finaaliin miettimättä vastustajaa. Olemme huomanneet, että tämä on enemmän kiinni meistä kuin vastustajasta, jos vain pelaamme omalla tasollamme.

Yhdysvaltojen vastukseksi finaalissa asettuu Kanada. Yhdysvallat ei ole hävinnyt vielä yhtäkään peliä MM-turnauksen aikana. Kanada on hävinnyt yhden pelin, Yhdysvalloille.

» Lähetä palautetta toimitukselle