"Matti ei ilmeisesti nähnyt, mitä tilanteessa tapahtui"

LIIGA / Haastattelu
Sami Lähteenmäki (oik.) pelasi pirteän paikallispelin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ässissäkin kolme kautta kiekkoillut Lukon Sami Lähteenmäki arvioi peliesityksiä valoisissa tunnelmissa. Satakuntalaisyleisö sai erityiskiitokset.

Lukon Sami Lähteenmäki pelasi vahvan paikallispeliviikonlopun avauksen perjantaina Raumalla. Ässien kevään 2013 mestari pääsi tehopisteille toisessa pelissä peräkkäin, mutta myös onnistui kokonaisvaltaisesti molemmissa kenttäpäädyissä.

Karvauspelaaminen ja vastustajan syöttöjen katkominen oli mallikasta, eikä Lähteenmäki arkaillut mitään vääntötilannetta.

− Siitä jäi hyvä mieli, että omakin pelaamiseni alkaa asettua uomiinsa. Olen nyt pelannut sekä laidassa että keskellä, ja sentterin homma sujuu peli peliltä paremmin. Maali ja syöttöpiste kerrallaan, kertoi Lukko-hyökkääjä.

Tilanne ei ole ainutlaatuinen Lähteenmäen uralla. Juniorivuosinaan hän pelasi säännöllisesti keskushyökkääjänä, ja tuurauskeikkoja kyseisellä tontilla on ollut Liigassakin.

− Yksi hieman pidempi jakso oli Porissakin, siellä oli silloin pulaa senttereistä.

Avausmaalin syöttöpisteen lisäksi Lähteenmäki oli perjantaina järjestelemässä myös illan toiseen osumaan johtanutta 5−3-ylivoimaa. Vahva nousu maalille päättyi Ässien Andreas Bernadin syliin ja puolustaja Juuso Wallin suuntaamiseen kohti jäähyaitiota.

Ässien Matti Kuparinen hiiltyi maalinedustan tilanteesta, ja Lähteenmäki sai tuntea tämän nahoissaan.

− Matti ei varmaan huomannut, mitä siinä tapahtui. Hän ilmeisesti luuli, että ajoin päin heidän maalivahtiaan. Minuthan sinne työnnettiin, kertasi Lähteenmäki.

Jäikö tästä jotain virikkeitä lauantain Porin-peliä ajatellen?

− Tilanteessa ei ollut mitään poikkeuksellista. Nämä kuuluvat tähän peliin.

Molemmat joukkueet vaikuttivat syttyvän lähinaapurin kohtaamiseen. Maalipaikoilla ei juhlittu ylivoimia lukuun ottamatta, mutta laidat helisivät, ja liikettä oli tarpeeksi.

Lähteenmäki ei maininnut Ässät-kausiaan valtavan merkittävänä tekijänä, vaikka porilaisjoukkueessa on edelleen hänen vanhoja tuttujaan.

− Näyttää siltä, että tällainen yleisö sytyttää aina. Vastustajan kannattajia oli hyvin paikalla, ja omamme olivat tietysti meidän tukenamme, kiitteli kolmosketjun keskusmies.

− Tällä kerralla taklauksia oli varmaan enemmän kuin normaalissa pelissä.

Samaa herkkua on tarjolla heti perään lauantaina.

− Me pystymme tästä jatkamaan mukavasti, ja vastustaja saa heti uuden mahdollisuuden miettiä, mitä he voivat tehdä paremmin. Kyllä nämä peräkkäiset pelit ovat ihan hyvä juttu.

− Pääsimme askeleen Ässiä edellä vähän ohjailemaan tämän pelin kulkua, mutta eihän sellainen aina onnistu.

» Lähetä palautetta toimitukselle