Matti Alatalo juttutuulella

LIIGA / Haastattelu
Matti Alatalo kertoi Ilves-JYP-pelin jälkeen ajatuksia Rauman Lukon verrattavasta pelityylistä sekä joukkueen pelaamisesta

Kaksi ensimmäistä erää eivät olleet mitään kaunista peliä?

- Ei se kaunista kiekkoa ollut, mutta Rautakorven Jukka sanoi meillä (Jyväskylässä), että he eivät ole tänne tulleet katsojia viihdyttämään, niin ei mekään olla tultu.
Mutta ei me nyt sillä tavalla pelata, yritetään pelata kokoajan. Pitäähän nähdä meidän resurssit, me varmasti pelattiin se mitä pystyttiin. Me taisteltiin se mitä pystyttiin.
Mutta onhan tässä kaksi eriluokan materiaalia vastakkain. Ei voi mopolla mahdottomia vaatia, vaikka yleisö on mitä mieltä.

Katsomoon näytti, että JYP käyttää mailaa todella paljon. Ainakin Hakametsän hallin katsomo osoitti mieltään ottelun oikeudenjakaja Juha Pajuselle, kun useita kertoja Ilveksen pelaajan kainalossa oli maila.
Rehellisesti sanottuna, kyllä Ilves käytti myös mailaa pelaajan estämiseen. Suurin syy oli kyllä erotuomari Juha Pajunen jonka pillipiiparointi oli välillä jotain aivan uskomatonta.
Vastustajasta saa pitää kiinni surutta, mutta sehän on vain fyysistä peliä. Kuten myös mailapelikin, kuulemma.

Otitteko mallia Rautakorvesta tähän peliin?

- No ei todellakaan, että kyllä me pelattiin ihan tyylikkäästi. Pelattiin tiivistä puolustuspeliä, niinkuin vastustajakin pelasi. Ei me sen enempää estetty kiekottomia pelaajia kuin hekään. Pyrittiin rakentamaan hyökkäyspeliä ja luotiin loistavia maalintekotilanteita. Meillä oli mm. ottelussa kaksi läpiajoa, jos ne eivät ole silmänruokaa yleisölle, niin johan on kumma.

- Tottakai kaikki pelaa kahvakiekkoa. Kaikki pelaa sen minkä tuomari antaa myöden. Mekin. Kaikki mitä tuomari sallii.

Onnistuiko tuomari tänään työssään?

- Hyvin epäselviä jäähyjä minun mielestäni. Mutta ei ratkaissut ottelua missään tapauksessa.

Viimeisestä 9 pelistä kaksi pistettä. Mitä on tapahtunut?

- Meidän materiaali ei riitä parempaan. Jokainen taistelu on henkien taistelu. Meillä pitäisi olla äärettömän kova itseluottamus. Jos hävitään enemmän kuin voitetaan, niin se jättää huonot jäljet tän tasoiseen porukkaan.
Kauden alussa pelattiin tasaisemmin, oli parempi pistesaldo. Ei olla pystytty auttamaan joukkuetta, eikä olla pystytty kehittämään näitä pelaajia, joita meillä on. Jokainen näkee, meidän materiaali on kapea ja haavoittuvainen. Ei me olla pystytty kehittämään pelaajia valmennuksellisesti, otan tietysti omaan piikkiin.

Onko kuuden kärki karussa?

- Se on kaukana, mutta ei karussa. Pitää onnistua nappiin, että oltaisiin kuuden joukossa.

Entä kymmenen kärki?

- No se ei ole edes kaukana. Kymmenen joukko on realistisempi. Raju petttymys jos emme pääse siihen.

Pelaajia oli tänään poissa. Nikkilä oli flunssassa. Sillgren palaa ehkä ensi viikolla, Tremblaysta Alatalo ei uskaltanut sanoa mitään.

Onko materiaaliin tulossa muutoksia?

- Ei tässä tilanteessa. Näistä miehistä pitää saada enemmän irti ja pitää katsoa peiliin, miksei ole saatu. Ei olla onnistuttu työssämme silloin.

Olitteko opiskelleet Lukon pelitapaa?

- Eihän sitä voi verrata, mehän sentään yritetään pelata. Eihän me mennä tuonne välttämään virheitä, mutta meidän resursseilla pitää yrittää puolustaa niin hyvin kuin mahdollista.

» Lähetä palautetta toimitukselle