Matt Generousin ensikosketus suomalaiseen jääkiekkoon

Muut Sarjat / Haastattelu
Lake Erie Monstersista tulevaksi kaudeksi Rauman Lukkoon siirtynyt Matt Generous pelasi Pitsiturnauksessa ensimmäiset ottelunsa uudessa sotisovassaan. Jatkoaika tapasi rennon ja hymyileväisen pelaajan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen.

Ässiä vastaan Matt Generous esiintyi ensimmäistä kertaa suomalaisyleisölle Lukon paidassa. Hän näytti lähtevän välittömästi toimiin tosimielessä. Hän haastoi Ässien Jani Honkasen painiotteluun, jossa hän kaatoi Honkasen jäähän. Kamppailu nähtiin miehen toisessa vaihdossa.

– Ensimmäisessä ottelussa oli todella hyvä tunnelma. Olin jo kuullut Rauman ja Porin välisestä vastakkainasettelusta. Sähkön tunsi jäällä pelaajista ja yleisöstä, halusin itsekin heti mukaan.

Mattin ensimmäinen ottelu jäi lyhyeksi. Toisessa ottelussa hän sai jo enemmän peliaikaa, kun hän keskittyi tappelemisen sijasta pelaamiseen. Tuntuma suomalaiseen jääkiekkoon varmasti paranee, mutta jonkinlainen käsitys siitä on jo ehtinyt syntyä.

– Nämä olivat ensimmäiset otteluni Suomessa. Niiden perusteella peli on fyysistä ja nopeaa, pelaajat ovat taitavia. Tyyli on hieman erilainen kuin Pohjois-Amerikassa, mutta pidän siitä.

Matt huomioi myös yleisön reaktiot erityisesti toisen ottelun jälkeen. Hänen mukaansa suomalainen yleisö eroaa jonkin verran pohjoisamerikkalaisesta.

– Yleisö on täällä paljon äänekkäämpää ja enemmän pelissä mukana.


Matt Generous pelasi ensimmäiset ottelunsa Lukon paidassa.

Raumalle kehittymään

Raumalle Matt on päätynyt suomalaisen agenttinsa kautta. Hän saapui Raumalle puolen miljoonan asukkaan Clevelandistä, jossa hän pelasi Lake Erie Monstersin riveissä. Raumalla ja Suomessa hän on viihtynyt toistaiseksi hyvin.

– Olen kotoisin parinkymmenentuhannen asukkaan kaupungista. Kaikki on vaikuttanut hyvältä. Ihmiset ovat mukavia ja suhtautuvat positiivisesti. Täällä on tuntunut hyvältä olla.

Raumalaislähteet ovat kertoneet, että Mattin laukaus ja ylivoimaosaaminen olisivat niitä tekijöitä, joiden vuoksi hänet on Raumalle hankittu. Yhden puolittaisen ottelun perusteella on vaikea sanoa juuta tai jaata, mutta sateentekijää hänestä ei kannata odottaa. Tämän tiedostaa Matt itsekin ja tietää kertoa, että juuri hyökkäyspään pelaaminen kaipaa parannusta.

– Haluaisin kehittää ja parantaa hyökkäyspelaamistani. Haluaisin kontrolloida enemmän kiekkoa. Olen pelannut ylivoimaa, mutta toivoisin saavani lisää vastuuta. Minulla on hyvä laukaus, pitäisi vaan päästä käyttämään sitä.

Toivottavasti ei liian antelias

Kaksi edellistä kautta Raumalla pelannut Kurtis McLean hämmensi toimittajia ja yleisöä, kun kertoi haluavansa nimensä lausuttavan, kuten McLane. Mattin tapauksessa Generousin voisi lausua ranskalaisittain. Hän kertoo kuitenkin nimen lausuttavan juuri niin kuin englannin kieltä taitava sen lausuu.

– Nimeni lausutaan kuten ”antelias”. Toivoakseni en ole kentällä vastustajille ainakaan liian antelias. Toivoisin olevani antelias antamaan hyviä syöttöjä seurakavereilleni, Matt hymyilee ja kiittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle