HPK - JUK
KAL - TAP
KOO - ILV
KÄR - TPS
SPO - IFK
ÄSS - JYP
FLA - BUF 2.00
NJD - PIT 2.00
PHI - TBL 2.00
CAR - NYR 2.00
MTL - CBJ 2.30
STL - TOR 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - NSH 3.30
EDM - ARI 4.00

Matikainen KHL-seuransa tulevaisuudesta: "Tšekin liiga paras vaihtoehto"

KHL / Haastattelu
Petri Matikaisella on ollut raskas kausi Slovakiassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL-seura Slovan Bratislavan ympärillä on kuohunut läpi kauden. Päivä päivältä vahvistuvat huhut vievät seuraa ulos KHL:stä. Virallista vahvistusta asiaan ei ole, mutta seuran suomalaisvalmentaja Petri Matikaisenkin mukaan lähtö on lähellä.

Maanantaina Slovan Bratislavan ongelmista uutisoi venäläinen uutistoimisto Itar-Tass, jonka lähteet kertovat slovakialaisseuran rahoituksen Venäjältä tyssänneen, ja ellei seura pysty löytämään rahoitusta Euroopasta, vetäytyminen on varma. Seuran tulevaisuudesta päätetään Slovanin GM Maros Krajcin mukaan viimeistään 15. maaliskuuta.

− Olen realisti, tilanne on todella vaikea, Krajci kommentoi.

Matikainen toivoo seuralle jatkoa

Jatkoajan tavoittama Slovanin päävalmentaja Petri Matikainen ei ylläty uutisista, jotka kertovat seuran vetäytymisestä KHL:stä tämän kauden jälkeen jo lähes varmana tietona. Sekava tilanne toimistolla on vaikuttanut tietysti myös pelaajiin, kun huhut pyörivät ja palkat ovat myöhässä. Taival on ollut raskas koko seuralle.

− Olen otaksunut, ettei näin voi jatkua. Vaikeaa tällaisen tilanteen keskellä on valmentaa ja pelatakin. Kausi on ollut järkyttävä, porukka alkaa olemaan aika väsynyttä. Raha-asioita en ole edes miettinyt. Voi olla, että jotain jää sisäänkin, en tiedä, Matikainen kuvailee kulunutta kautta.

Matikainen kehuu vuolaasti Bratislavan fanikulttuuria. Paremmalla rakenteella joukkue voisi menestyä KHL:ssäkin.

− Meidän vanhemmat pelaajat ovat KHL-tasoisia, mutta nuoremmilla ei yksinkertaisesti taidot riitä ja loukkaantumisetkin ovat rikkoneet tasapainoa. Nyt sen on huomannut, kun nuorille on ollut vastuuta tarjolla. Jos saisi kasattua hyvin roolitetun joukkueen, niin kyllä täällä voisi KHL.n pudotuspelien viimeisistä paikoista pelata. Täällä on mieletön brändi ja kulttuuri, ihan KHL:n parhaat fanit. Siksi ihmetyttääkin, miksei homma täällä ole toiminut.

Matikaisen arvion mukaan Slovan Bratislavalla voisi olla tulevaisuutta esimerkiksi Tšekin Extraligassa. Muut vaihtoehdot ovat Slovakian tai Itävallan pääsarjat.

− Uskon ja toivon, että tulevaisuutta on. Järkevin vaihtoehto olisi liittyä Tšekin liigaan, siinä olisi hyvä perinteitä uhkuva pohja ja selkeä viha/rakkaus-asetelma. Se toisi varmasti katsojia. Tšekissä on elinvoimainen 14 joukkueen sarja, mutta en tiedä byrokratiasta ja liittojen suhteista, että miten tuo voisi onnistua näin nopealla aikataululla.

− Slovakian liigan taso on liian köykäinen. Sen näkee meillekin Slovakian liigasta tulleista pelaajista. En usko, että se innostaisi katsojia tai että Itävallan liigakaan olisi oikea ratkaisu. Jos ei KHL:ssä jatketa, muihin sarjoihin löytyy varmasti riittävä rahoitus.

Slovan on KHL:n läntisen konferenssin viimeisenä 59 pisteellä. Kaksi viimeisintä ottelua on tullut nenään maalisuhteella 10-0. Mahdollisuudet pudotuspeleihin on menetetty, kun runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua. Omasta tulevaisuudestaan Matikainen on vaitonainen.

− Tämä on ollut yksi oman valmentajauran vaikeimmista paikoista. Yritetään nyt selvitä kunnialla näistä viimeisistä seitsemästä pelistä, Matikainen puhisi.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

» Lähetä palautetta toimitukselle