Matias Loppi – Riepoteltu taitosentteri

LIIGA / Haastattelu
Matias Loppi lähti kahden menestyksekkään kauden jälkeen Pelicanssista takaisin kasvattajaseuraansa HIFK:hon kovin odotuksin. Odotukset eivät täyttyneet ja Saksan kautta paluu Suomeen ei myöskään onnistunut toivotulla tavalla. Nyt meneillään on uusi tuleminen.

Kärppien ja Pelicanssin välisessä ottelussa nähtiin toista kertaa tällä kaudella numero 3 lahtelaisten joukkiossa. Hyvän harjoituskauden jälkeen kauden alku siirtyi loukkaantumisen takia.

– Nilkka vääntyi harjoituksissa ja jouduin sen takia olemaan kuusi viikkoa sivussa. Nyt se on saatu kuntoon, että pystyy pelaamaan. Vähän tuollainen tyhmä vamma harjoituksissa, mutta eipä sille voi mitään, välillä tulee tuollaisia, Matias Loppi totesi.

Alku on ollut hyvä. Vielä eilen, kotiottelussa Ilvestä vastaan, ei pistetili auennut. Tänään miehelle merkattiin Kärpät-ottelun voittomaali, kun mies pääsi iskemään Aaron Brocklehurstin ampuman vedon reboundin ohi Kärppä-vahti Ville Hostikan. 31-vuotias sentteri onkin tyytyväinen pystyessään auttamaan huikeassa lennossa olevaa joukkuettaan.

– Onhan se aina mukavaa olla pelaamassa. Kaksi voittoa vielä, niin ei paljon parempaa alkua voi olla. Tuossa on saanut katella, kun jätkät juhlivat pelin jälkeen voittoja ja ei siihen juhlintaan pääse oikein samalla tavalla mukaan, jos ei itse ole siellä kentällä antamassa panosta joukkueelle.

Palataan menneisyyteen. Kaudella 2007–2008 58 (18+40) tehopistettä Lahdessa nakuttanut pelaaja siirtyi seuraavalle kaudelle Kari Jalosen alaisuuteen HIFK:hon. Olkapäävamma sotki kauden ohjelmaa, eikä mies päässyt kunnolla rytmiin missään vaiheessa kautta.

Seuraavalle kaudelle HIFK:n sentteriosasto oli tukossa ja Loppi päätettiin kaupata Saksaan, Hamburg Freezersin riveihin. Kohtalaisesti menneen kauden jälkeen osoite vaihtui takaisin Suomeen ja Lahteen, missä homma ei kuitenkaan lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle.

– Vaikea sanoa yhtä syytä, siinä on varmasti monta asiaa sen takana, miksi homma ei lähtenyt kulkemaan. Ehkä päällimmäisenä mikä tulee mieleen, olettaen, että peli lähtee nyt kulkemaan, on se että ei ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa. Vaikka luuli, että on ihan ok kunnossa, niin ei se aina riitä. Pitää olla niin sanotusti timanttisessa kunnossa, että pärjää tuolla menossa mukana.


Loppi oli järjestelemässä illan voittomaalia.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Pelicanssin alkukausi on ollut erittäin hyvä. Joukkue on kulkenut pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta kovalla tahdilla voitosta voittoon. Kesällä puikkoihin tulleen Kai Suikkasen teemat välittyvät myös Lopen ajatuksista alkukaudesta.

– Kesällä treenattiin todella kovaa, vaikka tietysti jokainen sanoo tässä vaiheessa noin, kun pelit ovat menneet näin hyvin. Mutta nyt maksetaan siitä kovasta treenistä hedelmää. Silloin kun se menee hyvin, niin se menee hyvin. Nyt vain pyritään pitämään tämä vire ja pysyä nöyrä ja taistella illasta toiseen. Sitä kautta tästä tulee tosi hyvä kausi vielä.

Jo harjoituskaudella hyvin toiminut ketju Arttu Luttisen ja Ryan Laschin kanssa on koottu taas yhteen Lopen palattua loukkaantumisen jälkeen kaukaloon. Ketjun sisällä on olemassa tietyt roolijaot ja pyrkimykset omien vahvuuksien saamiseksi konkreettisiin näyttöihin.

– Kyllähän se on selvää, että Arttu (Luttinen) tekee tilaa ja menee sinne maalille ja kaivaa meille kiekkoja, kun taas me Ryanin (Lasch) kanssa pystytään molemmat tekemään peliä. Ehkä keskialueella olisi hyvä, jos saisin jossain vaiheessa kiekon ja hyökkäyspäässä Ryan pääsisi pyörimään ja me haetaan paikkoja.

Myös päävalmentaja Suikkanen oli iso vaikuttava tekijä siihen, miksi Loppi sai selkeän näytönpaikan lahtilaisten joukkueessa. Kuitenkin suurin tekijä hyvään paluuseen on miehen oma työmoraali.

– Lopista keskusteltiin keväällä, kun minä tulin päävalmentajan paikalle, että siitä ei ole mihinkään. Ei me voida ketään ”haudata”, kyllä meidän pitää antaa mahdollisuus. Hänellä oli vielä sopimus Pelicanssiin. Mies teki kuin hullu töitä vaikka hullu onkin väärä sana, teki hyvin töitä ja näytti heti noissa harjoituspeleissä, että on pelimies. Pelimiehiä me tarvitaan.

Illan Kärpät-ottelusta lohkesi kuin lohkesikin kolme pistettä, vaikka kotijoukkue pääsikin lähietäisyydelle kolmannen erän maaleillaan.

– Tiukoille meni, mutta kolme pistettä saatiin ja enempää ei tietenkään ollut jaossa. Toisaalta ihan hyvä, että tuli taisteluvoittona, tekee joukkueelle hyvää, totesi Loppi illan Kärpät-ottelusta.

Taisteluvoitto antaakin lisäpotkua joukkueen viimeisiin peleihin ennen maajoukkuetaukoa. Pelicans pääsee huilaamaan ensi perjantaihin asti, jonka jälkeen on viimeisen puristuksen aika ennen tauolle siirtymistä.

– Hyvillä mietteillä ja fiiliksellä lähdetään tuleviin kamppailuihin, totta kai. Tässä on koko viikko taas aikaa harjoitella, ladata akkuja ja hioa kuviot kuntoon. Varmaan seuraavilla viikoilla kulkee omat pelit vähän paremmin. Joukkueenahan ei paremmin voi mennä, kun voittoja tulee koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle