Mastokaupungissa kiekkobuumi – ”Tää on Lahen vuosi”

LIIGA / Haastattelu
Ääriliike on saanut lahtelaisyleisöstä kovaäänisen taustakuoron.
Kuva © Tommi Koivistoinen
Pelicans on juuri voittanut Kärpät ja napannut itselleen välieräpaikan. Joukkue luistelee kaukaloa ympäri osoittaen kiitollisuutta lahtelaisyleisölle, eikä tällä yleisöllä ole kiire kotiin – Lahdessa on kiekkobuumi.

Liput seitsemänteen välieräotteluun myytiin loppuun minuuteissa ja lahtelaisyleisö antaa kiekonnälän kuulua myös katsomossa. Äänekkäällä kotiyleisöllä on kuitenkin esilaulajat, Pelicansin kannattajaryhmä Ääriliike.

Ääriliikkeen johdossa operoiva mies esittelee itsensä Jamoksi. Hän on saanut juuri pulssinsa rauhoitettua ja äänensä takaisin, trilleriksi muodostuneen ottelun jälkeen. Lahdessa koettu lähes euforinen tunnelma nostattaa kokeneenkin lätkäkannattajan karvat pystyyn.

- Onhan tää ihan timanttia, siis aivan uskomaton tunnelma.

- Olen reissannut kymmenissä otteluissa myös ulkomailla ja voin sanoa, että tämänpäiväinen kestää vertailun käytännössä mihin tahansa.

Yleisössä viriteltiin korvatulppia ottelun alkaessa, jotta pelko kuulovaurioista ei estä kannattamista. Äänen tuottamiseen on otettu käyttöön myös uusia keinoja. Usealla pudotuspelipaikkakunnalla on yleisölle jaettu apuvälineitä kannatusta varten. Lempinimen ”lärpytin” saanut viuhkamaisesti taiteltava pahvi on herättänyt keskustelua.

- Mieluummin haluttaisiin sama meteli ilman apuvälineitä, siis ihan käsillä, mutta jos tällainen tunnelma saadaan lärpyttämällä, niin ei voi valittaa.

- Tunnelma on kuitenkin se pääasia.

Lahtelaiselle kiekkoyleisölle menestyminen on ollut harvinaista herkkua. Ääriliike on kuitenkin jaksanut kannustaa omiaan myös vaikeina vuosina, joten vastoinkäymisten jälkeen Pelicans-liito maistuu todella hyvältä.

- Pudotuspelit on parasta aikaa yleisölle ja pelaajille, joten eihän tästä voi kuin nauttia.

Vastaan lahtelaisille välierissä asettuu Blues. Joukkueiden viimeisin pudotuspelikohtaaminen päättyi espoolaisten juhliin, joten pussinokilla on revanssin paikka.

- Mielenkiintoista nähdä, että kuka meille tulee finaalissa vastaan, heittää Jamo virne naamallaan.

- Tää on Lahen vuosi.

» Lähetä palautetta toimitukselle