Markus Nurmi odottaa nuorten turnausta innolla

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Markus Nurmi on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa TPS:n Liiga-joukkueessa.
Kuva © Timo Savela
Markus Nurmi on pelannut hyvän alkukauden TPS:n riveissä. Hyökkääjä on myös mukana Nuorten Leijonien joukkueessa, joka lähtee Venäjälle pelaamaan neljän maan turnausta maajoukkuetauolla.

Markus Nurmi on pelannut tällä kaudella Liigassa 20 peliä, joissa nuori TPS-hyökkääjä on tehnyt kaksi maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Nurmi on ollut tyytyväinen omaan ja joukkueensa pelaamiseen.

− Hyvin on mennyt. Olen päässyt itse pelaamaan, ja joukkue on pelannut hyvin. Mukavaa on ollut pelata.

Nurmi odottaa alle 20-vuotiaiden turnausta innolla, ja hyökkääjällä on aiempaa kokemusta maajoukkueesta. Hän on pelannut alle 16-,  18-, ja 20-vuotiaiden joukkueissa. Viime kaudella Nurmi pelasi alle 20-vuotiaiden turnauksia, mutta ei yltänyt kisajoukkueeseen asti.

− Tosi hyvällä fiiliksellä menen turnaukseen, on se aina mukavaa pukea leijonapaita päälle.

Hyökkääjä hakee maajoukkueesta kolmos- tai nelosketjun paikkaa. Isokokoinen pelaaja nimeää vahvuuksiinsa muun muuassa puolustuspelaamisen.

− Maajoukkueessa olen ollut pidemmän aikaa kolmos-nelosketjun pelaaja. Sanoisin, että vahvuuteni ovat kiekon suojaamisessa kulmissa ja puolustuspelaamisessa.

Ottawa Senators varasi Nurmen viime vuonna kuudennella kierroksella. 19-vuotiaan suomalaishyökkääjän tulevaisuuden tavoite on hänelle selvä.

− Tavoite on tietenkin päästä pelaamaan NHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle